Den omstridda globaliseringen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2003-01-01
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Tore Winqvist
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
McGrew, Anthony (medf.)
Dimensioner
213 x 136 x 14 mm
Vikt
225 g
SAB
Qade,Ob
ISBN
9789171731777
Den omstridda globaliseringen (häftad)

Den omstridda globaliseringen

(1 röst)
Häftad Svenska, 2003-01-01
219
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur djupt och i vilken utsträckning håller världen på att förändras genom globala krafter och processer, det vill säga genom vad som brukar kallas globalisering? Det är en av dagens centrala stridsfrågor. David Held och Anthony McGrew går igenom debatten mellan »globalisterna» och de som anser att talet om globalisering är överdrivet, »globaliseringsskeptikerna».
Författarna börjar med att klarlägga själva begreppet globalisering och granskar sedan argumenten för och emot globaliseringen på vart och ett av de områden som dominerar den offentliga och den akademiska debatten: nationalstatens roll, den nationella kulturens öde, världsekonomins funktionssätt, den roll som global styrning spelar, hur omfattande den globala ojämlikheten är samt de etiska grundvalarna för politisk samlevnad och en global ordning. Boken beskriver de olika politiska reaktionerna på globaliseringen, analyserar olika idéer om övernationell politisk styrning och skisserar till slut en egen kosmopolitisk vision
Boken är ett resultat av ett mångårigt arbete med globaliseringsfrågan. Kortfattat och pregnant förmedlar författarna synpunkter och analyser som de utvecklat i en rad tidigare arbeten, bl.a. i den stora boken Global Transformations (1998), som blivit ett standardverk om globaliseringen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den omstridda globaliseringen
  2. +
  3. Miljonsvennar : omstridda platser och identiteter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Miljonsvennar : omstridda platser och identiteter av Maria Bäckman (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna