Sex, pengar och makt : om det kollektiva livets omvandlingar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2005-12-01
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Charlotte Hjukström
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Sex, money and power
Dimensioner
135 x 210 x 20 mm
Vikt
300 g
SAB
Do,Oaa
ISBN
9789171732255
Sex, pengar och makt : om det kollektiva livets omvandlingar (häftad)

Sex, pengar och makt : om det kollektiva livets omvandlingar

Häftad Svenska, 2005-12-01
159
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Bill Jordan skildrar de förändringar som i dag sker i vad han kallar d et kollektiva livet, dvs. i hur vi hänger ihop med varandra, i hur vår a inre, personliga världar förbinds med den yttre, offentliga? Jordan startar i det intima " med sexualiteten " och går via marknaderna och konsumtionen till samhällets maktförhållanden och det politiska livet. Han försöker slå en bro mellan »grand theory» och vardagslivets erfar enheter. Resultaten av sina reflektioner sammanfattar han i en genomgå ende förklaringsmodell. Jordan vill komma bort från samhällsvetenskape rnas snåriga, tekniska och abstrakta språk och i likhet med upplysning stidens samhällsteoretiker föra resonemang avsedda att övertyga även l ekmän. Bill Jordan är professor i socialpolitik och författare till en rad böcker inom detta område och forskar för närvarande på migration och immigrationspolitik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sex, pengar och makt : om det kollektiva livets omvandlingar
  2. +
  3. Hemligheten. Från ögonkast till varaktig relation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemligheten. Från ögonkast till varaktig relation av Dan Josefsson, Egil Linge (inbunden).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bill Jordan

Övrig information

Bill Jordan skildrar de förändringar som i dag sker i vad han kallar det kollektiva livet, dvs. i hur vi hänger ihop med varandra, i hur våra inre, personliga världar förbinds med den yttre, offentliga? Jordan startar i det intima med sexualiteten och går via marknaderna och konsumtionen till samhällets maktförhållanden och det politiska livet.
Han försöker slå en bro mellan »grand theory» och vardagslivets erfarenheter. Resultaten av sina reflektioner sammanfattar han i en genomgående förklaringsmodell. Jordan vill komma bort från samhällsvetenskapernas snåriga, tekniska och abstrakta språk och i likhet med upplysningstidens samhällsteoretiker föra resonemang avsedda att övertyga även lekmän.

Bill Jordan är professor i socialpolitik och författare till en rad böcker inom detta område och forskar för närvarande på migration och immigrationspolitik.