Mellan raderna : Strategier för en tolkande läsundervisning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2006-12-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
210 x 135 x 14 mm
Vikt
220 g
SAB
Eab.01,Eab.021,Eab.022
ISBN
9789171732453
Mellan raderna : Strategier för en tolkande läsundervisning (häftad)

Mellan raderna : Strategier för en tolkande läsundervisning

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2006-12-01
169
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Britta Stensson vill presentera en metod för hur man i skolan kan
arbeta med litteraturläsning på ett reflekterande och tolkande sätt. Boken, som har sin grund i en klassrumserfarenhet, är ett försök att utifrån en helhetssyn på litteraturläsning och samtal visa hur man metodiskt kan bygga upp en litterär klassrumspraktik. Britta Stensson definierar och diskuterar de kognitiva verktyg som vi alla (ofta omedvetet) använder då vi försöker förstå och tolka texter. Dessa verktyg försöker hon på ett konkret sätt demonstrera. Hon visar på hur man i skolan kan skapa ett läsande rum där barnen tillsammans med de vuxna arbetar med de strategier som de behöver för att tänka och förstå och nå ett djup i sin läsning. Utifrån en grundsyn, där viktiga ledord är reflektion, tolkning och samtal, vill hon visa på olika sätt att undervisa.
Britta Stensson arbetar som lärare på låg- och mellanstadiet i Rannebergen, Angered.
4:e tryckningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mellan raderna : Strategier för en tolkande läsundervisning
  2. +
  3. Små storverk (inkl. CD-skiva)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Små storverk (inkl. CD-skiva) av Britta Stensson, Ewa Johansson (kartonnage).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mellan raderna : Strategier för en tolkande läsundervisning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Handfast och konkret
    Berit, 25 augusti 2014

    Många konkreta och handfasta råd om hur man kan arbeta med en djupare läsförståelse i åk 4-6 - råd som fungerar fint som inspiration även för en högstadielärare.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Mellan raderna : Strategier för en tolkan...

Övrig information

Britta Stensson vill presentera en metod för hur man i skolan kan arbeta med litteraturläsning på ett reflekterande och tolkande sätt. Boken, som har sin grund i en klassrumserfarenhet, är ett försök att utifrån en helhetssyn på litteraturläsning och samtal visa hur man metodiskt kan bygga upp en litterär klassrumspraktik. Britta Stensson definierar och diskuterar de kognitiva verktyg som vi alla (ofta omedvetet) använder då vi försöker förstå och tolka texter. Dessa verktyg försöker hon på ett konkret sätt demonstrera. Hon visar på hur man i skolan kan skapa ett läsande rum där barnen tillsammans med de vuxna arbetar med de strategier som de behöver för att tänka och förstå och nå ett djup i sin läsning. Utifrån en grundsyn, där viktiga ledord är reflektion, tolkning och samtal, vill hon visa på olika sätt att undervisa. Britta Stensson arbetar som lärare på låg- och mellanstadiet i Rannebergen, Angered.