Staden, våldet och tryggheten : om social ordning i ett mångkulturellt samhälle (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2006-12-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Oaa,Oepa-c
ISBN
9789171732477
Staden, våldet och tryggheten : om social ordning i ett mångkulturellt samhälle (häftad)

Staden, våldet och tryggheten : om social ordning i ett mångkulturellt samhälle

Häftad Svenska, 2006-12-01
199
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I media rapporteras dagligdags om våldsbrott och den otrygghet det innebär att vistas i stadsrummet. Krav ställs på att skapa ordning och säkerhet, till exempel genom fler poliser, starkare social kontroll och kameraövervakning av tunnlar och allmänna platser.
Arbetet med att förebygga brott väcker en mängd etiska frågor. Vilken typ av social ordning är möjlig och önskvärd i ett pluralistiskt och demokratiskt samhälle? Hur kan mångkulturalism förenas med ett inkluderande demokratiskt medborgarskap? Hur kan en stad vara öppen och samtidigt trygg för sin befolkning? Hur kan mångfald och social integration förenas?
I Staden, våldet och tryggheten diskuterar Rolf Lidskog vad som karakteriserar en god social ordning i dagens samhälle. Genom att knyta samman diskussioner om senmodernitet, mångkulturalism och urbanitet visar han på möjligheten att förena kulturell mångfald och social sammanhållning. I sin analys av det svenska brottsförebyggande programmet tar Lidskog upp dess syn på social ordning och ger konstruktiva förslag till det brottsförebyggande arbetet. Enligt Lidskog bör ett brottsförebyggande program vara öppet för breda och reflekterande diskussioner om sina förutsättningar och konsekvenser.

Rolf Lidskog är professor i sociologi vid Örebro universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Staden, våldet och tryggheten : om social ordning i ett mångkulturellt samhälle
  2. +
  3. I Problembarnens Tid : Förnuftets Moraliska Ordning

De som köpt den här boken har ofta också köpt I Problembarnens Tid : Förnuftets Moraliska Ord... av Mats Börjesson, Eva Palmblad, Eva Palmblad (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rolf Lidskog

Övrig information

Vilken typ av social ordning är möjlig och önskvärd i ett pluralistiskt och demokratiskt samhälle? Hur kan mångkulturalism förenas med ett inkluderande demokratiskt medborgarskap? Hur kan en stad vara öppen och samtidigt trygg för sin befolkning? Hur kan mångfald och social integration förenas? Dessa frågor diskuterar Rolf Lidskog i denna studie av det svenska brottsföre-byg-gande- programmet. Mot bakgrund av samtida samhällsteori och politisk filosofi analyserar han programmets syn på social ordning och ger konstruktiva förslag till det brottsförebyggande arbetet. Rolf Lidskog är professor i sociologi vid Örebro universitet.