Maskuliniteter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2008-02-01
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Åsa Lindén
Originaltitel
Masculinities
Dimensioner
210 x 135 x 23 mm
Vikt
420 g
SAB
Dogb
ISBN
9789171732682
Maskuliniteter (häftad)

Maskuliniteter

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2008-02-01
239
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Maskuliniteter Kan levereras innan julafton
Hur etableras och skapas manlighet? Hur skiljer sig olika typer av manlighet åt? Varför förändras föreställningarna om manlighet och hur hanterar männen dessa förändringar? I studien Maskuliniteter diskuterar R W Connell dessa och besläktade frågor. Han redogör för nittonhundratalets olika försök att förstå det maskulina, att via psykoanalys och samhällsvetenskaplig forskning skapa en vetenskap om det manliga. Connell utforskar vidare maskulinitetens globala historia under de senaste fyrahundra åren och de specifika manlighetsformer som existerar i västvärlden i dag. Så diskuteras exempelvis samtidens mansrörelser och medias stora intresse för maskulinitet. Maskuliniteter bygger delvis på intervjuer med grupper av män som brottas med genusrelationernas förändringar. Syftet är att på ett systematiskt sätt sammankoppla personligt liv och social struktur, samt att visa både på komplexiteten och de många möjligheter som ligger i en förändring. R W Connell är professor i sociologi vid University of California, Santa Cruz.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Maskuliniteter
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Maskuliniteter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärd
    Marie, 11 maj 2016

    Den fick mig att tänka efter. Det är dock en del svåra ord med som inte finns i varken NE eller SAOL, vilket jag ser som negativt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av R W Connell