Mediekultur och mediesamhälle (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
435
Utgivningsdatum
2011-05-19
Upplaga
3
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Sten Andersson
Dimensioner
210 x 135 x 27 mm
Vikt
500 g
ISBN
9789171733351
Mediekultur och mediesamhälle (häftad)

Mediekultur och mediesamhälle

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-05-19
209
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Massmedierna öppnar våra privata liv mot omvärlden. De ger material för tanken och de sätter känslorna i rörelse. De ingår i ekonomiska, politiska och kulturella processer och de omfattar många genrer - från reklam till nyhetsjournalistisk, från såpoperor till idrottsreferat, från politiska debatter till action-filmer.
Jostein Gripsrud har skrivit en övergripande introduktion till ämnet medievetenskap. Medievetenskap är en disciplin som förenar en rad olika ämnes- och forskningstraditioner. Författaren försöker integrera dess humanistiska och samhällsvetenskapliga traditioner och ger inte minst det historiska perspektivet en viktig roll. I centrum för mediestudiet sätter författaren mediernas »texter» - det vi möter som »mediekonsumenter» - och han försöker genomgående att relatera de teoretiska perspektiv som introduceras till konkreta exempel och analyser.
Mediekultur - mediesamhälle är en engagerad och engagerande bok, som inviterar läsaren till en kritisk diskussion om mediernas roll i det moderna samhället.

Jostein Gripsrud är professor i medievitenskap vid Universitetet i Bergen och aktiv mediedebattör. Han har bl a utgivit The Dynasty Years: Hollywood and Critical Media Studies.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mediekultur och mediesamhälle
 2. +
 3. Typografisk handbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Typografisk handbok av Christer Hellmark (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mediekultur och mediesamhälle. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt svårläst
  Elin, 18 januari 2019

  Ganska bra exempel i boken om man orkar ta sig igenom den. Den är inte skriven på ett särskilt spännande sätt så det är ingen bok man direkt fastnar i, tyvärr...

 2. Jo, den är bra att tar upp verkliga händelser.
  Margret Namyalo, 20 november 2017

  Den belyser verkligheten på ena sidan och den andra kanske den lämnar ut någon till allmänheten och då kanske är inte allt okey att alla för veta all information som är så känslig. Men generellt är den bra.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Mediekultur och mediesamhälle