Politikens villkor i den globaliserade världen : en antologi om politikens och de politiska partiernas förädrade villkor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2012-09-03
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Medarbetare
Mickelsson, Rauli (förf.) / Ryner, Magnus (förf.) / Rappe, Axel (red.) / Nygård, Mikael (red.)
Dimensioner
210 x 135 x 14 mm
Vikt
266 g
SAB
O
ISBN
9789171733818
Politikens villkor i den globaliserade världen : en antologi om politikens och de politiska partiernas förädrade villkor (häftad)

Politikens villkor i den globaliserade världen : en antologi om politikens och de politiska partiernas förädrade villkor

Häftad,  Svenska, 2012-09-03
192
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi lever idag i en alltmer globaliserad värld. Detta innebär en på många sätt öppnare värld, men samtidigt en allt osäkrare sådan. Globaliseringen har medfört ett intensivare utbyte av varor, arbetskraft och kapital, men samtidigt fungerar ekonomin och i synnerhet finansmarknaderna under en allt svagare insyn från demokratiskt valda regeringar. Marknadskrafterna kan därmed sägas ha tvingat politiken på reträtt, och det som återstår förefaller ibland vara en nostalgisk föreställning om den representativa demokratins väsen samt en mängd strömlinjeformade och intetsägande alternativ. Men är detta verkligen sant? Har globaliseringen faktiskt lett till en urholkning av politikens essens och en mer alternativlös värld?
Syftet med denna antologi är att presentera olika samhällsvetenskapliga inlägg och reflektioner kring politikens villkor och innehåll i dagens globaliserade värld. boken fäster speciell uppmärksamhet vid de politiska partiernas förändrade förutsättningar men diskuterar även politikens förändring på en institutionell och nationell nivå. Författarna kommer från Finland, Storbritannien och Sverige och representerar ett brett akademiskt perspektiv på globaliseringens problematik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Politikens villkor i den globaliserade världen : en antologi om politikens och de politiska partiernas förädrade villkor
  2. +
  3. Global ojämlikhet : nya perspektiv i globaliseringen tidevarv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Global ojämlikhet : nya perspektiv i globaliser... av Branko Milanovic (häftad).

Köp båda 2 för 417 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »