Vara och tid (inbunden)
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2013-08-14
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Jim Jakobsson
Dimensioner
230 x 150 x 40 mm
Vikt
943 g
SAB
Dj,111
ISBN
9789171734006
Vara och tid (inbunden)

Vara och tid

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2013-08-14
249
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Martin Heideggers "Vara och tid" (1927) är ett av den moderna filosofins mest inflytelserika och omdebatterade verk. Som en djärv omstöpning av Edmund Husserls fenomenologi och en radikal uppgörelse med sin tids tänkande har det haft en avgörande inverkan på viktiga tankeströmningar som hermeneutik, existentialism, psykoanalys och poststrukturalism. Verket har också haft betydelse på en rad andra kunskaps- och erfarenhetsområden.
Men bortom alla teorier och ismer rymmer "Vara och tid" också ett mer direkt tilltal. I grunden handlar det om ett försök att överblicka den mänskliga tillvaron i hela dess vardaglighet, med alla dess göranden och låtanden - en tillvaro som präglas av vår omsorg om oss själva, andra människor och den omvärld som ligger oss närmast till hands. Först genom att utgå från denna världsliga grund, som filosofin oftast har bortsett från, kan vi enligt Heidegger få grepp om de traditionella filosofiska problemen såväl som de djupa existentiella frågorna om döden, tiden och historien - för att till sist närma oss den centrala frågan om ?varats mening?.

"Vara och tid" föreligger här i en välkommen nyöversättning av Jim Jakobsson, som också svarar för en utförlig, orienterande och resonerande efterskrift.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vara och tid
  2. +
  3. Idéer till en ren fenomenologi och fenomenologisk filosofi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Idéer till en ren fenomenologi och fenomenologi... av Edmund Husserl (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vara och tid