Gare d'Austerlitz : en bok om Patrick Modiano (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2014-09-16
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Medarbetare
Sjödén, Pelle (form)
Dimensioner
185 x 137 x 15 mm
Vikt
316 g
SAB
Gjz Modiano, Patrick
ISBN
9789171734372

Gare d'Austerlitz : en bok om Patrick Modiano

(12 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-09-16
189
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

Om Patrick Modiano årets Nobelpristagare i litteratur 2014!

Patrick Modiano är född i Paris 1945 och de flesta av hans romaner utspelas där. Hans Paris är en minnenas stad där det förflutna och nuet ständigt tränger in i varandra och människor aldrig vet när sprickorna från kriget och ockupationen eller från 60-talets Algerietkon flikt kommer att öppna sig under dem. Det är en miljö där man när som helst kan möta gengångare från svunna liv och sammanhang och finna att tiden faktiskt är genomskinlig, men också att det ena mysteriet bara leder vidare till nästa. Författarens egna erfarenheter finns där som en underton. Ofta känns ett hot i luften. Något allvarligt har hänt, någon har försvunnit eller dyker senare upp med en annan identitet.
Modiano leker gärna med polisromanens form och grepp, men gåtorna får inte alltid några tydliga svar, eller de svar läsaren kanske förväntar sig. Det handlar istället om att med exakta språkliga medel och i en enkel och tyd lig prosa utveckla en särskild sorts uppmärksamhet, en resonans: berättelsen som vaken - men inte nödvändigtvis behaglig - dröm. Författarskapet hör sedan decennier till den franska litteraturens mest uppmärksammade.
Per Arne Tjäders bok är den första som presenterar Modiano och hans mentala geografi för svenska läsare. Den är skriven i föremålets anda, med nerv, lätthet och precision och med ett välutvecklat sinne för skuggornas lika överrumplande som ofrånkomliga djup.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gare d'Austerlitz : en bok om Patrick Modiano
  2. +
  3. Franska flanörer : författarnas Paris - från Balzac till Modiano

De som köpt den här boken har ofta också köpt Franska flanörer : författarnas Paris - från Ba... av Lena Kåreland (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gare d'Austerlitz : en bok om Patrick Modiano. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. "Kartan" till böckerna...
    Synnöve Christina Borup, 17 december 2014

    En väl funnen titel till denna välskrivna guide till Patrick Modianos författarskap. En bok att läsa före, samtidigt och efter läsning av böckerna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Arne Tjäder