En färdplan för prekariatet. Vägen till ett fullvärdigt medborgarskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2014-09-23
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Joel Nordqvist
Medarbetare
Andersson, Philipp (form)
Dimensioner
210 x 137 x 22 mm
Vikt
527 g
ISBN
9789171734389
En färdplan för prekariatet. Vägen till ett fullvärdigt medborgarskap (häftad)

En färdplan för prekariatet. Vägen till ett fullvärdigt medborgarskap

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-09-23
219
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Under en föreläsning i Malmö 2014 ställde ekonomen Guy Standing en enkel fråga till publiken: Hur många här förväntar sig att få fast arbete i framtiden? Ett tiotal personer - av en publik på fyrahundra - räckte upp handen. Det var, får man säga, ett talande svar och en bekräftelse på Standings tes om människors förändrade arbetsvillkor och reducerade förväntningar. Och svaret kunde sannolikt ha blivit detsamma med en annan publik, på en annan ort, i ett annat land: prekariatet, den allt större grupp som lever i ständig ekonomisk osäkerhet under korttidsanställningarnas låga himmel, finns överallt. Prekariatet är ett globalt fenomen.
I "En färdplan för prekariatet" lägger Standing - med det klassiska engelska maktdelningsdokumentet "Magna Carta" från 1215 som en sorts fri förebild - fram 29 politiska förslag som skulle förbättra prekariatets situation globalt och lokalt. Somliga av förslagen har en övergripande - och systemkritisk - karaktär, som det om att inrätta en universell basinkomst (medborgarlön), medan andra är mer vardagspragmatiska. Standing diskuterar förslagen utförligt - deras förutsättningar, konsekvenser, komplikationer - och kastar därigenom ett välbehövligt och uppfordrande ljus över de konkreta politiska möjligheter som prekariatet till buds.
Boken, påpekar Standing i sitt förord, är skriven i vrede ?över de centrala beslutsfattarnas och mainstreammedias brist på empati för prekariatet?.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En färdplan för prekariatet. Vägen till ett fullvärdigt medborgarskap
  2. +
  3. Prekariatet : den nya farliga klassen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Prekariatet : den nya farliga klassen av Guy Standing (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En färdplan för prekariatet. Vägen till ett fullvärdigt medborgarskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Skicka till regeringen
    Aros, 31 mars 2015

    Borde vara obligatorisk litteratur för alla politiker! Prekariatet är ett verkligt problem som bör tas hänsyn till. Och boken innehåller exempel på lösningar på problemet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Guy Standing