Brottsoffret i skolan : professionellas berättelser om ungdomars utsatthet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2017-04-06
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Medarbetare
Sjödén, Per (form)
Dimensioner
225 x 132 x 20 mm
Vikt
243 g
SAB
Eaad
ISBN
9789171735065

Brottsoffret i skolan : professionellas berättelser om ungdomars utsatthet

Häftad,  Svenska, 2017-04-06
195
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skolan är den plats där svenska ungdomar oftast blir utsatta för våld av olika slag - och utsätter andra ungdomar för samma sak. Våld i skolan leder gärna till upprörda känslor och högljudda meningsutbyten om "skolans kris". Skolpersonal får ofta kritik för sitt sätt att hantera kränkningar och våld. Men vilka möjligheter har skolpersonal att hantera situationer där skolan förvandlas till en brottsplats och elever är både förövare och brotts offer? Och hur ser man på sina egna möjligheter och sitt eget ansvar i sammanhanget? Den här boken bygger på fallstudier med fokus på skolpersonalen på sex grundskolor och har tillkommit inom ramen för det av Brottsofferrådet finansierade forskningsprojektet Brottsplats skolan. Boken belyser bland annat hur skolpersonal till vardags formulerar och kategoriserar problem med våld och kränkningar och vilka institutionella diskurser som genomsyrar skolans arbete på det här området. Analysen lyfter också fram den roll faktorer som klass, kön och plats spelar i sammanhanget.

Skolan är en del av ett samhälle och ett politiskt landskap i påtaglig förändring. Det finns goda skäl att bredda perspektivet på det som inträffar där.

Bokens författare, docent Johannes Lunneblad, docent Ylva Odenbring och professor Thomas Johansson, är samtliga verksamma vid Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brottsoffret i skolan : professionellas berättelser om ungdomars utsatthet
  2. +
  3. Brottsplats: Skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brottsplats: Skolan av Vesna Prekopic (inbunden).

Köp båda 2 för 394 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna