Därför tar kärleken slut : de negativa relationernas sociologi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2020-04-24
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Svenja Hums
SAB
Oaa
ISBN
9789171735973
Därför tar kärleken slut : de negativa relationernas sociologi (inbunden)

Därför tar kärleken slut : de negativa relationernas sociologi

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2020-04-24
249
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Med den möjlighet till impulsivt shoppingbeteende som Tinder och andra dejtingappar ger, är det kanske inte så konstigt om potentiella kärleksrelationer inte alltid får chansen att bli mer än potentiella. Och även om de skulle förverkligas kan de få ett abrupt slut om den ena parten av någon anledning tröttnar och bara släpper taget - shopping förutsätter ju inte någon inlevelse i den ratade varans belägenhet. Men vad händer med självkänslan och självbilden om människor börjar betrakta också det egna jaget och den egna kroppen som varor på en ständigt föränderlig marknad? Hur mycket osäkerhet tål vi som individer och kärlekspartners?

Eva Illouzs bok handlar om relationer, sexualitet, kapitalism, konsumtion, könsroller, medier och teknologi och de intrikata sambanden mellan dem. Hon lyfter fram den betydelse som visualisering, sexualisering och kroppsdelsfixering har för det allt vanligare marknadstänkandet på relationernas område och diskuterar till exempel hur lätt en "egenskap" som sexighet låter sig förenas med konsumtion och kommersialism och i själva verket närmast är en produkt av dessa. Och som den banbrytande sociolog hon är, kontextualiserar hon den moderna kärleks- och uppbrottsproblematiken historiskt såväl som begreppsligt och visar på dess vitt förgrenade rotsystem i allt från medieutveckling till institutionaliserat kvinnoförtryck.

Det började alltså inte med Tinder, om någon nu trodde det.

Eva Illouz är professor i sociologi vid The Hebrew University i Jerusalem samt studierektor vid École des hautes études en sciences sociales i Paris. Hon har skrivit en rad böcker varav två finns tidigare översatta till svenska, "Därför gör kärlek ont" (2014) och "Israel. Sociologiska essäer" (2016).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Därför tar kärleken slut : de negativa relationernas sociologi
  2. +
  3. Därför gör kärlek ont. En sociologisk förklaring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Därför gör kärlek ont. En sociologisk förklaring av Eva Illouz (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva Illouz