Vad är fel med ojämlikhet? (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2021-10-20
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
19 x 170 x 121 mm
Vikt
255 g
SAB
Dg,Oc
ISBN
9789171736383

Vad är fel med ojämlikhet?

Häftad,  Svenska, 2021-10-20
195
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är en bok om de moraliska skäl vi har att invända mot ojämlikhet. Men det är lika mycket en bok om hur vi bör se på samhället. Anders Hansson argumenterar för att vi bör se på samhället som ett samarbetssystem som ska vara till allas fördel. Med denna utgångspunkt kan vi utvärdera samhällets institutioner i termer av rättvisa och förstå varför vi bör bry oss om jämlikhet. Men samtidigt har vi ofta lätt att hitta ursäkter för att se till vårt egenintresse. Hansson visar varför vi då bör tänka till en gång till. Han granskar uppfattningar om egendom, förtjänst, marknader och rättigheter som är kritiska till jämlikhetsidealet och visar att vi skulle kunna göra bättre ifrån oss om vi vore mindre upptagna av vad som är till vår egen fördel. En bra start är att ta idén om samarbetsprojektet på allvar och fundera över vad som krävs av oss som medborgare i en demokrati.

Anders Hansson har skrivit en rad böcker om moralfilosofi. På Daidalos har han tidigare gett ut "Aristoteles etik" (2016), "Vad vi har mest skäl att göra: Derek Parfits moralfilosofi" (2019), och "Vad moralen kräver: Att argumentera om rätt och fel" (2020). Han har även översatt Derek Parfit, Elizabeth Anderson och H. A. Prichard till svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad är fel med ojämlikhet?
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Hansson