Poesins platser : om diktens betydelse i perifera och populära rum (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2023-11-22
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
210 x 137 x 20 mm
Vikt
390 g
SAB
G.03
ISBN
9789171736871

Poesins platser : om diktens betydelse i perifera och populära rum

Häftad,  Svenska, 2023-11-22
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Poesin lever. Den finns runt omkring oss på olika platser, plattformar och i olika format. Förutom på de mer sedvanliga platserna, som i den tryckta diktsamlingen, skolan och traditionella medier, möter vi den även i låttexter, på sociala medier, i form av slagord och i förförande reklam. Poesin kan vara allvarlig och livsavgörande för individen, men också lekfull och rolig, och därigenom fungera som ett socialt kitt mellan människor.

Genom att visa hur poesin används och var den finns presenterar antologin "Poesins platser" en brokig terräng av rörliga poetiska praktiker både i samtiden och historien. Författarna intar olika positioner vilket ger en möjlighet att ställa frågor inte bara kring poesins platser, utan också kring dess position i vardagen och samhället, och dess relation till livets stora frågor.

I antologin medverkar Carina Agnesdotter, Johan Alfredsson, Ann Boglind, Heidi Höglund, Sofia Jusslin, Carl Jönsson, Jörgen Mattlar, Namdar Nasser, Olle Nordberg, Anna Nordlund, Catrin Norrby, Julia Pennlert, Elisabeth Punzi, Lena Rogström, Mats O. Svensson och Maria Wennerström Wohrne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Poesins platser : om diktens betydelse i perifera och populära rum
  2. +
  3. Från Strindberg till Storytel : korskopplingar mellan ljud och litteratur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från Strindberg till Storytel : korskopplingar ... av Julia Pennlert, Lars Ilshammar (häftad).

Köp båda 2 för 456 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna