Utvandrarserien: Den långa resan till Amerika (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
59
Utgivningsdatum
2005-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
206 x 145 x 9 mm
Vikt
220 g
ISBN
9789171790422
Utvandrarserien: Den långa resan till Amerika (inbunden)

Utvandrarserien: Den långa resan till Amerika

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2005-01-01

Slutsåld

Tänk dig att vara barn i 1800-talets Sverige. Du är fattig och hungrig och framtiden ser inte mycket bättre ut. Den enda utvägen är att flytta långt bort, till Amerika. Ni säljer allt ni äger, tar farväl för alltid av dem ni känner och börjar den långa och farliga resan till Amerika.
Så börjar Joan Sandins Utvandrarserie. Sandin, som kallas barnens Vilhelm Moberg av många lärare, är själv barnbarn till en svensk utvandrare. Hon har läst brev, dagböcker och minnesanteckningar som utvandrare skrivit. Den historia hon berättar här hade mycket väl kunnat vara sann. Böckerna innehåller även en kort historisk bakgrund till utvandringen.
I Den långa resan till Amerika får vi följa bokens familj, Mor, Far, Carl Erik, Jonas och lillebror, från beslutet att flytta till ankomsten till Amerika.
Den långa resan västerut är fortsättningen. Nu är familjen framme i Amerika, men än är det långt kvar. Med tåg och båt ska de ta sig till Minnesota där de ska bo.
I den tredje delen, Hemma i det nya landet, har familjen äntligen kommit fram till Minnesota där de ska starta sitt nya liv. Men det är inte alltid så enkelt att finna sig till rätta i det nya landet, med nytt språk och nya vanor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Utvandrarserien: Den långa resan till Amerika. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Har länge letat efter en faktabok för barn som...
    Anita Mellberg, 30 maj 2013

    Har länge letat efter en faktabok för barn som skildrar svenskarnas utvandring till Amerika och med stöd av Joan Sandins bok "Den långa resan till Amerika" ska vi introducera våra barnbarn inför sommarens resa till Småland och utvandrarbygden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Joan Sandin

Bloggat om Utvandrarserien: Den långa resan till Ame...