Den farliga maktmänniskan (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
1999-01-01
Upplaga
Rev. och utvidgad
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
190 x 130 x 8 mm
Vikt
140 g
ISBN
9789171952745
Den farliga maktmänniskan (häftad)

Den farliga maktmänniskan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 1999-01-01

Slutsåld

Boken handlar om hur makt och framför allt om hur missbruk av makt skadar förhållandet mellan människor. Författaren beskriver maktmänniskan och de smärtsamma effekter som en maktmänniskas inflytande kan ha i familj, församling, på en arbetsplats eller i en vänkrets.

Den tidigare utgåvan som sedan länge är slutsåld har ofta efterfrågats med hänvisning till att problemet kring makt och maktmissbruk är om möjligt ännu större i dag än då boken första gången publicerades.

Författare har i den nya utgåvan tillfogat fem nya kapitel. Ett kapitel ägnas åt att beskriva farliga ledarmod och i ett annat avslöjas det dubbelspel som maktmänniskor ägnar sig åt. Författaren ställer frågorna om det finns onda människor och vad Bibeln har att säga om maktmänniskan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den farliga maktmänniskan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Om makt och maktmissbruk
    Jan, 4 januari 2005

    Författaren har fyrtio års erfarenhet som pastor och själavårdare. Han har under sitt långa yrkesliv mött många människor som farit illa i miljöer där maktmänniskor skaffa sig för stort utrymme. En kapitel handlar om ledarskap, där makt är en nyckefråga. Ett annat kapitel tar upp varför maktmänniskor har så lätt att utöva sin makt i kristna församlingar och miljöer. Mot slutet av boken beskriver författaren hur man bör förhålla sig till maktmänniskor för att stoppa maktmissbruk.

    Det ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den farliga maktmänniskan

Övrig information

EDIN LÖVÅS är pastor, bosatt i Norge men har under många år särskilt ägnat sig åt retreat- och ashram-verksamhet, förkunnelse och själavård i hela Skandinavien. Han har gett ut ett antal skrifter. Bl a Vänd dig om i glädje som utkommit i flera upplagor och andaktsboken Dagsljus.