Tidebönsboken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
840
Utgivningsdatum
2004-03-01
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Fahlgren, Sune, Johansson, Hans
Dimensioner
185 x 130 x 35 mm
Vikt
450 g
SAB
Ci
ISBN
9789171956910

Tidebönsboken

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2004-03-01
288
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tidebönsboken är en hjälp till djup och varaktig bön, till ett böneliv i gemenskap med Kristus och hans kyrka. Den består av Psaltarens böner och andra texter från Bibeln sammanställda för att användas dagligen vid fyra tillfällen i fyra veckor. När det är gjort har man stämt in i Psaltarens samtliga psalmer, och då är det dags att börja om i den första veckan.

Tidebönsboken kan användas gemensamt i kyrkan, enskilt i hemmet, under en paus på arbetsplatsen, vid gruppsamlingar som till exempel retreat, husgrupp, församlingshelger.

Tideböner har folk ägnat sig åt länge. Judarna började. Jesus deltog i tidebönerna och de gjorde de första kristna. Genom historien har munkar och nunnor sett till att denna bönetradition hela tiden hållits levande. I vår tid är det allt fler som upptäcker rikedomen i tidebönerna.

Libris tidebönsbok är lätt att använda. Man behöver inte bläddra hit och dit utan allt finns med som ingår i varje bönetillfälle. De fyra tidebönerna varje dag är morgonbön (laudes), bön mitt på dagen (sext), aftonbön (vesper) och bön inför natten (completorium).

Tidebönsboken inleds med en introduktion skriven av Hans Johansson. I boken ingår även bibelläsningsplan och ett löst musikblad för dem som vill sjunga vissa delar av tidebönerna.

"När vi upptäcker en böneform där det inte är vi som bär bönerna utan bönerna bär oss - och ber i oss - blir det en stor befrielse. Det ger inte bara nytt liv åt bönen; här får många även hjälp till större regelbundenhet i bönen."
- Peter Halldorf i förordet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tidebönsboken
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 527 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tidebönsboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tidebönsboken
  Helena Andersson, 5 oktober 2020

  Den underlättar när man vill skapa struktur i sitt böneliv. Den är lätt att följa. Allt du behöver för din bön, finns på samma ställe.

 2. Ger uppbyggelse
  Barbro Petersson, 24 september 2017

  Den väcker nya tankar om bön. Har ju hunnit så långt i den eftersom det är meningen att man ska använda den varje dag.

 3. Det egna bönelivet
  Arne Andersson, 15 september 2016

  En stor hjälp i det egna bönelivet. Jag låter mig bäras av bönerna på ett sätt som man som frikyrkomedlem inte är van vid.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Hans Johansson

Övrig information

Hans Johansson är teolog och pastor i Tomaskyrkan i Stockholm. Han har tidigare skrivit en bibelkommentar till Andra Korinthierbrevet (KNT) och boken En korsfäst Gud (Libris). Som retreatledare och andlig vägledare har han i många året varit en företrädare för tidebönstraditionen.