Själavård : en grundbok
Fler böcker inom
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2004-05-01
Förlag
Libris förlag
Översättare
Melinda Hoelstad
Originaltitel
Når jeg ser ditt ansikt
Dimensioner
250 x 175 x 25 mm
Vikt
700 g
SAB
Cgc
ISBN
9789171957016
Själavård : en grundbok

Själavård : en grundbok

(2 röster)
Övrigt Svenska, 2004-05-01
268
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Själavård handlar om att mötas ansikte mot ansikte. I det mötet händer något. I varandras ögon skapas och nyskapas vi. Här kan vi upptäcka mer om vilka vi själva är, vilka andra är och vem Gud är. När man vågar visa sitt ansikte uppstår möten som kan föra en människa vidare i livet och i tron.

I denna bok får man lära sig mer om det själavårdande mötet: Vilka är aktörerna? Vad sker mellan dem? Hur påverkas mötet av självförståelsen och attityden hos dem som möts? Vilka andliga och existentiella frågor är relevanta? Vilken betydelse har psykiatrisk behandling eller religionspsykologisk insikt? Vad betyder kultur och miljö?

Detta är en grundbok i själavård. I ett aktuellt och historiskt perspektiv tar författare upp frågor kring den kristna själavårdens egenart och förhållningssätt. Allt är skrivet i ljuset av tron på en treenig Gud.

Boken vänder sig till alla som vill veta mera om själavårdens relationer. Det är en kursbok i själavårdsutbildningar och en inspirationsbok för verksamma präster, pastorer, diakoner och andra som har en själavårdande yrkesroll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Själavård : en grundbok
  2. +
  3. Att öppna ett slutet rum : själavård och ecklesiologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att öppna ett slutet rum : själavård och eckles... av Jonas Ideström, Gunilla Löf Edberg (häftad).

Köp båda 2 för 533 kr

Kundrecensioner

Bloggat om Själavård : en grundbok

Övrig information

Berit Okkenhaug är präst vid Institutet för själavård i Modum Bad, Norge. Hon har tidigare varit församlingspräst, sjukhuspräst och lärare i själavård vid Menighetsfakulteten i Oslo.