I slutet av minnet finns ett annat sätt att leva : Agneta Ingberg om sitt liv med Alzheimers sjukdom (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Strömblad, Pia (fotograf)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
195 x 135 x 15 mm
Vikt
160 g
SAB
Cjz Ingberg, Agneta,Vef,Vl
ISBN
9789171957764
I slutet av minnet finns ett annat sätt att leva : Agneta Ingberg om sitt liv med Alzheimers sjukdom (inbunden)

I slutet av minnet finns ett annat sätt att leva : Agneta Ingberg om sitt liv med Alzheimers sjukdom

Inbunden Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

"Men vi ska väl inte tro det värsta", säger doktorn.
"Vad är det värsta?" undrar jag.
"Alzheimer", svarar han.

Agneta Ingberg är 58 år när hon får beskedet att hon drabbats av Alzheimers sjukdom. Redan tidigare har hon misstänkt att något är fel. Hon hittar inte längre i tunnelbanan, orden sviker henne och hon tappar allt oftare koncentrationen. Känslor av skam och svek kommer med diagnosen, men hon bekämpar dem klarsyn och drastisk humor. Nej, man kan ju inte lägga allting på minnet - men var lägger man det då?

Vännen och prästkollegan Birgitta Andersson förmedlar här Agnetas tankar om livet före och efter beskedet. Det har blivit en varm, klok och trots allt ljus berättelse om vardagsliv och existens, skriven för drabbade, anhöriga, vårdare och alla andra som ibland skämtsamt säger: "Jag har nog fått Alzheimer light."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om I slutet av minnet finns ett annat sätt a...

Övrig information

Alzheimers kallas ofta de anhörigas sjukdom, men vad tänker och känner egentligen den som själv är sjuk?

Agneta Ingberg berättar med hjälp av sin goda vän Birgitta Andersson om sitt liv från det att hon fick beskedet. Det har blivit en varm och klok berättelse om vardagsliv och existens, skriven så att både anhöriga, drabbade och vårdare kan ta till sig den.

Jag har varit väldigt bra på att predika om carpe diem: 'Fånga dagen, lev i nuet!' Att leva efter det har varit svårare. Men på något sätt har det blivit verkligt och nödvändigt nu. Ulf är inte ung och jag är inte frisk och vi kan inte lita på att det här ska vara i all evighet. Vi kan inte låtsas att vi har ett liv som sträcker sig långt i tid här hemma. Inbilla oss att vi aldrig behöver hemtjänst, inbilla oss att vi alltid ska klara oss själv. Verkligheten sätter en gräns, som gör att jag har börjat tänka på ett annat sätt. Vi har inget val , säger Agneta i boken.