Dela livet hela livet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2008-09-25
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
216 x 156 x 17 mm
Vikt
360 g
ISBN
9789171959799
Dela livet hela livet (inbunden)

Dela livet hela livet

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2008-09-25
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Boken är en utmärkt present till par som har sällskap och planerar att gifta sig, men även om man varit gift ett tag så finns det mycket läsvärt i boken." Birgitta Sundblad i Världen idag

De flesta som får en bröllopsinbjudan kan tänka sig att resa hur långt som helst för att få vara med. Det är ju något viktigt på gång! Brudparet lägger ner stor energi på att utforma vigseln, menyn, bordsplaceringen och allt runt omkring. Men fortsättningen? "Tills döden skiljer oss åt"?
En del undrar om går att vara ärlig när man ger sina äktenskapslöften. Hälften av alla som gifter sig skiljer sig ju nuförtiden. Men lika många stannar faktiskt vid varandras sida. En del säger efter några år att de hade kunnat få en jämnare resa om de bara hade fått hjälp på vägen. Andra menar att de hade kunnat hålla ihop bättre om de bara hade startat rätt. Den här boken vill vara en sådan hjälp för alla som funderar på äktenskap, och för alla som har kommit en bit på väg.
Frågor för egen reflektion, dialog eller gruppsamtal i varje kapitel.

Hitta målen för en gemensam tillvaro och kommunicera på riktigt. Ett helt liv tillsammans.

Vi brukar rekommendera alla par att avsätta två timmar i veckan till att bara vara med varandra. De som ska gifta sig ler åt den rekommendationen: två timmar? Men när vardagen kommer kan två timmar bli väldigt viktiga, säger Christina Sundberg.
Sedan 20 år leder hon äktenskapskurser tillsammans med sin man Lars-Göran, och nu finns deras erfarenheter, efterfrågade av många, i boken "Dela livet hela livet".

Lars-Göran Sundberg är pastor och undervisar i själavård och religionspsykologi på Johannelunds teologiska högskola i Uppsala.
Christina Sundberg är utbildad lågstadielärare och har på senare tid arbetat mycket med äldre och med sitt eget måleri.
De är gifta med varandra, och det har de varit länge. Så länge att Christina kunnat följa Lars-Göran genom hela hans forskningsprojekt om äktenskapet, det som resulterade i avhandlingen Quality in marriage in value-laden contexts an empirical and theological study för några år sedan.
Men en gång i världen var Lars-Göran och Christina ett ungt par som skulle gifta sig. De hade fattat tycke för varandra under en USA-resa som de gjorde med bibelskolan där de studerade, och ganska snart bestämde de sig för att gifta sig.
Då blev vi erbjudna en kurs genom församlingen, och vi gick den och tyckte att den var så bra, berättar Christina. Så sedan när Lars-Göran skulle viga folk i vår församling erbjöd vi dem att komma hem till oss på en kurs, några träffar, före bröllopet.
Det var till en början några par per år som slog sig ner i familjen Sundbergs soffgrupp för att resonera om gemensamma mål för livet tillsammans, om hur kommunikation fungerar egentligen och om hur man kan hantera konflikter tillsammans med den person som är viktigast i hela världen.
Parallellt med det här har vi arbetat mycket med Alpha-kurser i vår församling, och med de äktenskapskurser som Alpha har byggt upp med Äktenskapsboken och en åttaveckorskurs, säger Christina. På senare år har vår lilla kurs för ett par i taget utvecklats och blivit en kurs i kyrkan för kanske sju par i taget.

Erfarenheterna har alltså samlats från alla möjliga håll, inklusive litteratur i ämnet på både svenska och engelska, och när en förläggare hörde av sig till Lars-Göran och Christina insåg de att det var dags att sätta samman alltihop till en bok.
Boken är det material vi själva använder hela tiden, säger Christina. Vi vill berätta om grunden för äktenskapet ur biblisk synvinkel och inriktar oss på att ge redskap. Vi går inte in på så mycket detaljer utan försöker hjälpa paren att tänka efter.
Hon berättar med ett skratt om hur hon nämner en tanke från Alpha-äktenskapskursen för de par som ska gifta sig:
De kurserna är åtta veckor långa, och det är allt från nygifta till folk som har varit gifta i 30 år som går dem. Tanken är att
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dela livet hela livet
  2. +
  3. Låt vargarna komma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Låt vargarna komma av Carol Rifka Brunt (häftad).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dela livet hela livet