En korsfäst Gud : elva möten med Jesus (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2008-05-01
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
190 x 129 x 13 mm
Vikt
189 g
SAB
Cia
ISBN
9789171959997
En korsfäst Gud : elva möten med Jesus (häftad)

En korsfäst Gud : elva möten med Jesus

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2008-05-01

Slutsåld

År 33 dömdes en välkänd jude till döden. Den romerska ockupationsmakten avrättade honom genom korsfästelse, det skändligaste av dödssätt. Så behandlade man dem som hotade makt och ordning.

I den här boken får vi leva med i elva människors erfarenhet av händelserna kring Jesu död, och vi får en bild av vad som hände i några av dem som drogs med under de omtumlande sista dagarna i Jesu liv. Vem var Jesus för dem? Hur reagerade de på hans vandring mot döden?

Hans Johansson berättar på ett medryckande sätt om Judas svek, Petrus försök att rädda Jesus, Kajafas slughet, Pilatus feghet, Marias kärlek, officerens bekännelse och Nikodemos orädda hedersbetygelse.

Reaktionerna på Jesus död utmanar ditt och mitt liv. Dessa människors val finns skildrade för att vi på djupet ska begrunda våra egna. Vad betyder det jag ser genom deras ögon för mig själv?

Boken avslutas med böner och reflektioner som vill hjälpa oss att finna sanningen om oss själva i den största av alla berättelser, den om en korsfäst Gud som offrar sitt liv för att rädda världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En korsfäst Gud : elva möten med Jesus. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tänkvärt
    Omon Foureaux Norén, 18 november 2014

    En bok av Hans Johansson, mycket tänkvärd och lättläst. En perfekt andaktsbok att ha bredvid sängen eller att ge bort i present.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om En korsfäst Gud : elva möten med Jesus