Att synliggöra de osynliga barnen : om barn till psykiskt sjuka föräldrar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2005-02-01
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Att synliggöra de osynliga barnen : om barn till psykiskt sjuka föräldrar
Dimensioner
225 x 150 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Ohf,Dofa
ISBN
9789172054363
Att synliggöra de osynliga barnen : om barn till psykiskt sjuka föräldrar (häftad)

Att synliggöra de osynliga barnen : om barn till psykiskt sjuka föräldrar

Häftad Svenska, 2005-02-01

Slutsåld

Att synliggöra de osynliga barnen ger en bred kunskapsbas om barn till psykiskt sjuka. Den kan användas som en "lärobok" av alla som kommer i kontakt med barn vars föräldrar lider av svåra och långvariga psykiska problem. Boken riktar sig till personal inom vuxen- och barnpsykiatri, socialtjänst, skola, barnomsorg och hälsovård, till studenter vid olika utbildningar, men också till anhöriga och vänner till psykiskt sjuka.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Boken ger en bred kunskapsbas om barn till psykiskt sjuka. Den kan användas som en "lärobok" av alla som kommer i kontakt med barn vars föräldrar lider av svåra och långvariga psykiska problem.

Författaren redogör konkret och tydligt för vilka konsekvenser olika psykiska sjukdomar hos en förälder kan få för ett barn och hur barnen upplever sin situation i dessa familjer.

I boken presenteras vidare aktuell forskning på på tre centrala områden: studier om psykiska störningar i samband med barnafödande, "högriskstudier" som syftar till att identifiera särskilt sårbara individer samt studier om skyddsfaktorer och motståndskraft * resilience. En preventiv intention löper som en röd tråd genom boken och författaren lyfter fram goda exempel på vad man kan göra för barnen.