Doktorn kunde inte riktigt laga mig : barn om sjukdom och funktionshinder och om hur vi kan hjälpa (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2007-04-01
Upplaga
1
Förlag
Gothia
Dimensioner
225 x 150 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Ohfh
ISBN
9789172055377
Doktorn kunde inte riktigt laga mig : barn om sjukdom och funktionshinder och om hur vi kan hjälpa (häftad)

Doktorn kunde inte riktigt laga mig : barn om sjukdom och funktionshinder och om hur vi kan hjälpa

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2007-04-01
224
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den här boken handlar om små barn som har svåra sjukdomar eller funktionsnedsättningar. Barn som också har stora frågor, hemliga tankar och starka känslor. Vad betyder det för ett litet barn att inte kunna gå och springa, att inte kunna se, att ha trassliga och krångliga tankar, att vara annorlunda? Christina Renlund visar hur vi kan hjälpa barnen att våga berätta om sina tankar och komma med sina frågor. Som läsare får man konkreta råd och tips om tekniker, lekar och övningar som hjälper barnen att formulera sina tankar och att uppnå en bättre självkänsla. Vi får också möta tre barn som går i barnterapi. De lär oss något om vad barn med funktionshinder möter i sina liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Doktorn kunde inte riktigt laga mig : barn om sjukdom och funktionshinder och om hur vi kan hjälpa
 2. +
 3. Socialvetenskapliga perspektiv på funktionshinder - Medborgarskap, delaktighet och tillgänglighet för personer med funktionsnedsättn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialvetenskapliga perspektiv på funktionshind... av Rafael Lindqvist (kartonnage).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Doktorn kunde inte riktigt laga mig : barn om sjukdom och funktionshinder och om hur vi kan hjälpa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra och känslosam bok
  Malla, 24 februari 2014

  Jag studerar till förskollärare och vi har läst denna bok i en kurs som heter specialpedagogik. Boken var riktigt bra och gripande. En bok värd att ha kvar för att läsa då och då. Man får som läsare en bra inblick i vad barn tycker och känner också.

 2. Läs den!

  Alla som läser den här boken kommer bli berörda och förhoppningsvis fyllas av beundran över den styrka och det mod barn med sjukdom visar. Det här är en bok som ger hopp och kraft. Den ger oss vuxna exempel på många arbetssätt. Läs den du får veta mera om vad barn med sjukdom och funktionshinder tänker i olika åldrar och vad vi som föräldrar kan göra för att hjälpa.

 3. Måste läsas!
  NiWa, 2 maj 2007

  Vad vet barn med funktionshinder om sig själva och funktionshindret? Hur kan vi i omgivningen hjälpa?
  - Barn vet, men på ett annorlunda sätt. Ibland inte det självklaraste, men ibland det viktigaste.
  Så säger Christina Renlund, psykolog och psykoterapeut som specialiserat sig på barn och ungdomar med funktionshinder. "Doktorn kunde inte riktigt laga mig" är en handbok för alla som träffar barn med funktionshinder. Den är i mitt tycke oumbärlig för föräldrar, anhöriga, förskolor, skolo... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Renlund Christina

 • Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk - tio år senare

  Renlund Christina, Can Mustafa, Sejersen Thomas

  Jag känner mig faktiskt inte sjuk fast jag har en sjukdom. Sjukdomen är inte allt, men det är stort, för den lär mig leva. Det är jättejobbigt, men ändå går det bra. Jag klarar oftast att skratta åt det svåra. Ja, jag tror att jag blir lättare gla...