Boken om barnahus : samverkan med barnet i centrum (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2009-04-08
Upplaga
1
Förlag
Gothia
Dimensioner
235 x 155 x 10 mm
Vikt
260 g
ISBN
9789172056312
Boken om barnahus : samverkan med barnet i centrum (häftad)

Boken om barnahus : samverkan med barnet i centrum

Häftad,  Svenska, 2009-04-08

Slutsåld

Barn som har utsatts för våld och övergrepp behöver skydd, stöd och hjälp. Men det är inte alltid detta sker på barnens villkor, vilket riskerar att utsätta dem för nya påfrestningar och kränkningar. Syftet med barnahus är att sätta barnens behov i centrum. Barnahusen erbjuder en fysiskt och psykiskt trygg miljö där polis, åklagare, sjukvård och socialtjänst samarbetar under ett tak. På så sätt blir hjälpprocessen en obruten kedja där barn och familj får det stöd de behöver och har rätt till.

I Boken om barnahus berättar praktiker och forskare om hur man kan samverka för att på bästa sätt tillgodose barnets behov. Boken vänder sig till personal inom socialtjänst, rättsväsende, vård, omsorg och skola som kommer i kontakt med barn som utsatts för brott, och till utbildningar inom dessa områden. För den som står i begrepp att starta ett barnahus finns många värdefulla exempel och erfarenheter från olika delar av landet. Bokens syfte är att fylla kunskapsluckor och bidra till förändring.

Åsa Landberg, som är redaktör för boken, är psykolog, psykoterapeut och verksam vid Rädda Barnens centrum för barn och ungdomar i kris. Hon var Rädda Barnens representant i försöksverksamheten med barnahus.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Landberg