Att ta avsked : ritualer som hjälper barnet genom sorgen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
61
Utgivningsdatum
2009-10-15
Upplaga
2
Förlag
Gothia
Översättare
Karin Larsson Wentz
Originaltitel
Att ta avskjed
Dimensioner
210 x 140 x 6 mm
Vikt
120 g
SAB
Dofa
ISBN
9789172056800
Att ta avsked : ritualer som hjälper barnet genom sorgen (häftad)

Att ta avsked : ritualer som hjälper barnet genom sorgen

Häftad Svenska, 2009-10-15

Slutsåld

När ett barn drabbas av dödsfall i den närmaste omgivningen undervärderar de vuxna många gånger djupet och varaktigheten i barnets reaktioner. Barnet kan ha många funderingar kring döden, uppleva starka känslor av sorg, saknad och nedstämdhet och behöver ofta mycket stöd och hjälp för att klara sig genom sorgen.

Ett sätt att hjälpa barnet är att låta det delta i olika ritualer kring dödsfallet, till exempel minnesstund, visning och begravning. Ritualerna hjälper barnet att få grepp om döden, gör det overkliga verkligt och förhindrar att skrämmande fantasier uppstår. Det är dock viktigt att barnet förbereds noggrant.

Att ta avsked ger konkreta råd inför ett barns möte med döden. Boken vänder sig till dig som i din yrkesverksamhet möter barn i sorg, inom förskolan, skolan, socialtjänsten, sjukvården och kyrkan. Den vänder sig också till dig som arbetar professionellt med visning och begravning och till dig som är förälder eller anhörig.

Författaren, dr philos. Atle Dyregrov , är psykolog och chef för Senter for Krisepsykologi i Bergen. Han har närmare trettio års erfarenhet av barn och sorg och leder nu Sorgsenteret - ett forskningsprojekt som stöds av Egmont-fonden och som speciellt arbetar med barn och familjer i sorg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Atle Dyregrov