Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
87
Utgivningsdatum
2010-07-01
Upplaga
1
Förlag
Gothia
Dimensioner
210 x 150 x 5 mm
Vikt
150 g
SAB
Vlad
ISBN
9789172057265
Ungdomar med Aspergers syndrom : att mötas i samtal (häftad)

Ungdomar med Aspergers syndrom : att mötas i samtal

(1 röst)
Häftad Svenska, 2010-07-01
259
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Att möta ungdomar med Aspergerssyndrom i professionella samtal medför särskilda utmaningar. Den här boken ger praktiska råd och tydliga exempel på hur du kan skapa bättre möten och samtal, och därmed bättre förutsättningar för personen att delta på lika villkor.Vad är viktigt att tänka på vid första kontakten? Vad behöver ungomen för att känna sig trygg och kunna delta aktivt i samtalet? Hur kan ni göra om ni "kört fast"? det viktiga samarbetet med ungdomens familj och nätverk tas också upp.

Ungdomar med Aspergers syndrom - att mötas i samtal vänder sig till dig som i ditt yrke möter tonåringar och unga vuxna med Aspergers syndrom, till exempel inom skolan, sjukvården eller socialtjänsten. Även du som är närstående har glädje av boken.

Författaren Diana Lorenz är socionom, utbildad psykolog och verksam som kurator på neurologkliniken vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Röster om boken
"Det finns många böcker om Asperger, en del med delvis samma innehåll. Den här är enkel, kort och lätt att ta till sig och därför lämplig för dem som möter unga med Aspergers syndrom och närstående som snabbt behöver råd. [.] Innehållet är konkret, har bra exempel och råden känns användbara och lätta att följa. Språket är enkelt och upplägget pedagogiskt."
Kitte Arvidsson, BTJ häftepos 10120154

"Detta är en liten bok till format och sidantal men med ett stort och viktigt innehåll, mycket användbar i såväl skolsammanhang som andra sammanhang där professionella samtal förekommer enligt ovan. Boken andas ödmjukhet, respekt och saklighet och förmedlar både kunskap i ämnet och förståelse för individen och har på så sätt alla möjligheter att nå sitt syfte."
Inger Lindberg, Specialpedagogik 2011-02-16
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ungdomar med Aspergers syndrom : att mötas i samtal
  2. +
  3. Hjälp! Mitt barn har adhd : konsten att leda dig själv i en utmanande vardag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjälp! Mitt barn har adhd : konsten att leda di... av Jill Nyqvist (häftad).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Diana Lorenz

  • Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism

    Diana Lorenz

    Boken beskriver hur stress och psykisk ohälsa upplevs hos barn och unga med autismspektrumtillstånd. Här får du många exempel på konkreta lösningar i vardagen, med särskilt fokus på skolmiljön, en miljö där många unga befinner sig en stor del av v...