Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2011-05-06
Förlag
Gothia
Dimensioner
232 x 200 x 15 mm
Vikt
660 g
SAB
Vpd
ISBN
9789172057630

Livet som anhörig : i skuggan av cancer, alzheimer och ALS

Inbunden, Svenska, 2011-05-06

Slutsåld

Efter obetydlig sömn börjar en ny dag i helvetet. Gråter när jag ska duscha. Gråter när jag ska schamponera håret. Gråter när jag klär på mig. Klockan är fem på morgonen och jag upprepar ett mantra i huvudet: "Skärp dig nu. Skärp dig nu. Kissa. Duscha. Klä på dig. Ät för guds skull någonting. Borsta tänderna." Jag svär på att aldrig någonsin mer gnälla över att gå upp tidigt när jag ska gå till jobbet. I dag går jag upp för att min son ska sövas för han har cancer.

I Livet som anhörig får vi möta sex personer som berättar om sina sätt att hantera livet med en svårt sjuk anhörig; hur de har gjort för att klara vardagen, slitningen mellan den egna tillvaron och omsorgen om den sjuke.

Tillsammans med fotograf Urban Brådhe har Sara Natt och Dag följt dessa personer och deras anhöriga under drygt ett år. Det här är en bok som visar att vi klarar betydligt mer än vi tror är möjligt, att det finns hopp och att livet alltid går vidare vad som än händer.

Röster från läsare
"Ömsint skildrar de svårigheterna med att vara anhörig, berättar om den psykiska pressen, smärtan, ångesten och sorgen, men också om små ljusglimtar i vardagen och hur man hittar kraft. [.] Boken berör utan att bli alltför känslosam. Den förmedlar hopp, samtidigt som den är öppen och ärlig om det svåra och tunga i att vara anhörig till en svårt sjuk."
Håkan Stenow, BTJ häftepos 11115110
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Natt Och Dag

  • Sabina och draken

    Sara Natt Och Dag

    Du kanske känner Sabina genom bloggen, mittlivsabina74.bloggspot.com eller från boken Livet kan inte vänta , som följer tre unga kvinnor med obotlig cancer. Det här är Sabinas bok. Författare är Sara Natt och Dag, till vardags kurator vid Stockhol...

  • Livet kan inte vänta

    Sara Natt Och Dag

    Hanne 28, Sabina 34 och Ulrica 35 är tre tjejer med en sak gemensam: obotlig cancer med hot om snar död men med en nästintill obeskrivbar vilja att leva fullt ut. Livet är för kort för att slösas bort och varje dag och varje timme blir viktig. Det...

Bloggat om Livet som anhörig : i skuggan av cancer, ...