Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2011-05-11
Förlag
Gothia
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
290 g
SAB
Ohf
ISBN
9789172057975
Samtal och möten i frivilligt socialt arbete : en handbok för stödpersoner (häftad)

Samtal och möten i frivilligt socialt arbete : en handbok för stödpersoner

Häftad Svenska, 2011-05-11
301
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att frivilligt engagera sig för att stödja andra människor kan vara mycket givande, men det kan också vara svårt. Hur skapar man en god relation till den man möter? Hur kan man hjälpa den andre att komma ur ett beteende som inte leder framåt? Hur kan man agera då man möter ångest eller starka känslor?

Samtal och möten i frivilligt socialt arbete - en handbok för stödpersoner ger kunskap och konkreta verktyg. Den visar hur man kan skapa en god relation, hur man för givande samtal och hur man kan agera då man möter starka känslor eller ångest. Den tar också upp hur viktigt det är att sätta gränser för stöduppdraget och att ta hand som sig själv, samt hur man kan utvecklas som stödperson.

Boken har tillkommit på initiativ av BOJ, Brottsofferjourernas riksförbund, men är lika användbar för alla som frivilligt engagerar sig för att stödja andra människor.

Författare är Jakob Carlander, legitimerad psykoterapeut och präst. Han har skrivit ett flertal böcker om samtalsmetodik och är en uppskattad föreläsare på området.

Röster från läsare
"Det är en lättläst och välskriven bok som det är svårt att lägga ifrån sig om man är det allra minsta intresserade av samtal och mänskliga relationer. [.] Boken är full av belysande exempel och författaren hämtar gärna inspiration från skönlitteraturen, något som ger läsningen en ytterligare dimension."
Annette Sjöberg, BTJ häftepos 11115028
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtal och möten i frivilligt socialt arbete : en handbok för stödpersoner
  2. +
  3. Att förstå sin egen utsatthet : stöd för professionella i människovårdande yrken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att förstå sin egen utsatthet : stöd för profes... av Jakob Carlander, Andreas Wedeen (häftad).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jakob Carlander

Bloggat om Samtal och möten i frivilligt socialt arb...