Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2014-08-13
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning
Dimensioner
211 x 149 x 10 mm
Vikt
274 g
SAB
Vlbdö,Vlaaf
ISBN
9789172058033
Motiverande samtal i arbete med ätstörningar (häftad)

Motiverande samtal i arbete med ätstörningar

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-08-13
259
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det finns lovande resultat om att MI, motiverande samtal, förstärker behandling vid ätstörningar när den används som samtalsmetod och adderas till annan intervention. Likaså innan behandling - för att motivera till att delta i den. Den här boken ger redskap som många troligtvis har saknat i sitt arbete med att motivera patienter. 

I boken Motiverande samtal i arbete med ätstörningar får läsaren konkreta samtalsverktyg för att motivera till förändring, utforska ambivalensen och hantera motstånd. Den pedagogiska modell som tillämpas är korta teoretiska introduktioner som exemplifieras med konkreta exempel, bland annat dialoger som visar hur motiverande samtal om ätstörningar kan förstås och användas.

Boken vänder sig till alla som professionellt vill arbeta praktiskt med motivation till förändring i möten med patienter med ätstörningar inom både sluten och öppen vård.

Författaren Liria Ortiz är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och handledare, specialist i klinisk psykologi, utbildningskonsult, föreläsare och författare, hon utbildar och handleder i MI och är medlem av nätverket MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers). Hon svarar på läsarens frågor i Insidan på tidningen Dagens Nyheter och på Psykologiguiden som tillhör Psykologförbundet.

Sagt om boken
"Motiverande samtal består dels av ett förhållningssätt som innebär samarbete, acceptans, välvilja och framkallande av motivation, dels av kommunikation som verktyg. Efter korta teoretiska avsnitt omfattas boken av dialoger för att exemplifiera samtalsmetodens tillämpning. På ett förtjänstfullt sätt lyfter författaren fram metodens styrka med öppna frågor och reflektioner. Boken vänder sig till professionella, som kan ha stor nytta av metoden i sitt arbete med dessa patienter."
Margareta Fridstjerna, BTJ häftepos 14123244
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Motiverande samtal i arbete med ätstörningar
 2. +
 3. Frisk och fri från ätstörningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Frisk och fri från ätstörningar av Göran Carlsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Motiverande samtal i arbete med ätstörningar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas!
  Cecilia Croona Olde, 26 februari 2015

  Lättillgänglig och mycket användbar bok för professionella som vill arbeta praktiskt med motivation till förändring hos personer med ätstörning inom både öppen och sluten vård. Visar tydligt hur verktygen i motiverande samtal kan underlätta arbetet inom detta område. Liria Ortiz är en av Sveriges mest kunniga psykologer i metoden motiverande samtal. I den här boken bjuder hon läsaren på både en teoretisk introduktion till området och konkreta verktyg med användbara bilagor.

  /Cecilia ... Läs hela recensionen

 2. En utmärkt, pragmatiskt inriktad inspirationskälla
  birgit hännikäinen, 16 september 2014

  En utmärkt, pragmatiskt inriktad inspirationskälla för alla som vill lära sig mer om motiverande samtal (MI) vid behandling av ätstörningar. Boken kan även rekommenderas för alla som arbetar med olika hälsoproblem där behandlingen förutsätter förändringar i förhållandet till mat och ätande, som t ex vid allergier, diabetes och övervikt med metabola komplikationer. Utan tvekan lyckas Liria Ortiz gestalta essensen i MI genom att väva ihop teori och praktik på ett enkelt, verklighetsförankrat oc... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Motiverande samtal i arbete med ätstörningar