Från busfrö till brottsling? : adhd-behandling bryter mönster (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2011-11-17
Förlag
Gothia
Dimensioner
230 x 150 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Oe
ISBN
9789172058064
Från busfrö till brottsling? : adhd-behandling bryter mönster (häftad)

Från busfrö till brottsling? : adhd-behandling bryter mönster

Häftad Svenska, 2011-11-17

Slutsåld

Från busfrö till brottsling? - adhd-behandling bryter mönster handlar om busiga barn som blir kriminella vuxna och hur man kan bryta det mönstret. Den handlar också om en banbrytande behandlingsmetod som förändrar livet för kriminella med adhd.

Drygt vart tjugonde barn har funktionsnedsättningen adhd. De flesta av dem växer upp till välfungerande vuxna, men utan rätt behandling och stöd finns det en ökad risk att de hamnar i missbruk och kriminalitet. 

Från busfrö till brottsling? tar sin utgångspunkt i det framgångsrika projektet på Norrtäljeanstalten, där intagna med adhd har fått en effektiv medicinsk och psykosocial behandling. Tre av dem är Micke, Lars och Leo. I boken berättar de själva om sin uppväxt, utanförskapet som mynnade ut i tung kriminalitet och hur behandlingen gav dem livet tillbaka. Deras uppriktiga och gripande berättelser varvas med fakta om Norrtäljeprojektet, fakta om adhd samt konkreta råd om hur man på bästa sätt bemöter ett barn eller en vuxen med adhd.

Boken vänder sig till alla som möter barn och vuxna med adhd, exempelvis inom förskolan och skolan, hälso- och sjukvården, Kriminalvården, socialtjänsten, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Annika Brar är läkare och specialist i psykiatri, med lång erfarenhet av utredning och behandling av adhd och andra utvecklingsrelaterade kognitiva funktionsnedsättningar. Hon arbetar också med utbildning inom området och är medförfattare till Stockholms läns regionala vårdprogram "ADHD, lindrig utvecklingsstörning och autismspektrumtillstånd hos barn, ungdomar och vuxna" (2010).

Röster från läsare
"Mycket intressant läsning kring ett projekt som slagit väl ut för den enskilda individen och som bör uppmärksammas i allra högsta grad. Enligt forskning kan 1000-2000 av de 5000 personer som är intagna på svenska kriminalvårdsanstalter ha ADHD som grundproblematik. [...] En viktig och angelägen bok!"
Katharina Jacobsson, BTJ häftepos 12107208
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »