Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2012-01-01
Förlag
Gothia
Dimensioner
220 x 150 x 10 mm
Vikt
364 g
SAB
Ohfb,362.77569
ISBN
9789172058149
Barnfattigdom : om bemötande och metoder ur ett barnperspektiv (häftad)

Barnfattigdom : om bemötande och metoder ur ett barnperspektiv

Häftad Svenska, 2012-01-01
339
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Drygt vart tionde barn i Sverige lever i fattigdom - det vill säga i familjer med så låg inkomst att den inte täcker ens de nödvändigaste levnadskostnaderna. För barnen kan det betyda att de inte kan följa med på skolutflykter, ta bussen till stan med sina kompisar eller köpa en glass.

På vilket sätt påverkas barn som lever länge under ekonomisk utsatthet? Hur ser barnen själva på sitt liv och på relationen till sina föräldrar? Hur bemöts de av andra barn och vuxna i skolan? Hur hanterar föräldrarna barnens situation? Och hur agerar professionella vuxna när de möter ekonomiskt utsatta barnfamiljer i skolan, inom socialtjänsten och rätten? Dessa är några av de frågor som behandlas i den här boken.

Boken bygger på intervjuer med barn och föräldrar som berättar om hur det är att leva i ekonomisk utsatthet. Personal inom skolan, socialtjänsten och förvaltningsrätten berättar i sin tur om hur de i sin professionella roll bemöter dessa familjer. Läsaren får konkreta råd om hur barn perspektivet kan tillämpas i arbetet med barnfattigdom och om hur samarbete över myndighetsgränser kan underlätta för de utsatta barnen.

Boken vänder sig till alla som möter ekonomiskt utsatta barn inom socialtjänsten, skolan och rättsväsendet, samt till universitets- och högskolestudenter och politiskt engagerade.

Elisabet Näsman är professor vid sociologiska institutionen, Uppsala universitet, med inriktning mot barndomssociologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnfattigdom : om bemötande och metoder ur ett barnperspektiv
  2. +
  3. Våld i barnavårdsutredningar : Om socialtjänstens ansvar och viljan att veta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Våld i barnavårdsutredningar : Om socialtjänste... av Tina Mattsson (häftad).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elisabet Näsman

Bloggat om Barnfattigdom : om bemötande och metoder ...