Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2012-07-05
Förlag
Gothia
Dimensioner
225 x 150 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Ohfc,Do
ISBN
9789172058224
Stödja familjer i kris : att arbeta med parallella stödgrupper för barn och föräldrar (häftad)

Stödja familjer i kris : att arbeta med parallella stödgrupper för barn och föräldrar

Häftad Svenska, 2012-07-05

Slutsåld

Stödja familjer i kris beskriver hur man kan arbeta med parallella stödgrupper för barn och föräldrar i kris. Boken tar sin utgångspunkt i teoretiska perspektiv på stödgrupper och krisreaktioner men fokus ligger på det konkreta arbetet i grupperna. Boken tar upp bland annat gruppindelning, hur man kan arbeta med teman och övningar och vilka krav som ställs på gruppledarna. I bokens appendix finns utförliga instruktioner till övningar och lekar.

Ett mycket uppskattat sätt att genomföra parallellt stödgruppsarbete är genom en modell med stödhelger, där familjer träffas en hel helg vid två tillfällen. Boken visar hur man kan planera och genomföra stödhelger och innehåller mängder av konkreta tips och erfarenheter.

Stödja familjer i kris riktar sig till dig som arbetar med eller vill arbeta med stödgrupper för barn och föräldrar. Boken är skriven av Annika Gillispie, Sofia Grönkvist, Sara Hedrenius och Lotta Polfeldt som alla har stor erfarenhet av parallellt stödgruppsarbete. Boken ges ut i samarbete med BRIS, Röda Korset och Rädda Barnen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Krisstöd vid olyckor, katastrofer och svåra händelser : Att stärka människo

    Sara Hedrenius, Sara Johansson

    Krisstöd är en grundbok i krishantering skriven för blivande och yrkesverksamma sjuksköterskor, poliser, socionomer, psykologer, läkare och andra som möter människor som drabbats av svåra händelser i sitt dagliga arbete eller vid större olyckor oc...

  • Ett annat liv : att våga vara medmänniska i kris och sorg

    Annika Gillispie, Sara Hedrenius, Christina Persson

    Ett annat liv är boken om att våga vara medmänniska och vänder sig till dem som själva upplevt kris, sorg och förlust och till medmänniskor omkring dem. Den riktar sig också till personal inom kommuner och landsting och andra myndigheter och insta...