Zanna söker svar : en bok om stora frågor (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
26
Utgivningsdatum
2011-11-24
Förlag
Gothia
Illustratör/Fotograf
Cecilia Nabo
Dimensioner
215 x 175 x 2 mm
Vikt
110 g
SAB
Hcf
ISBN
9789172058248
Zanna söker svar : en bok om stora frågor (häftad)

Zanna söker svar : en bok om stora frågor

Häftad Svenska, 2011-11-24

Slutsåld

Zanna, snart tio år, funderar över stora frågor. Det handlar om vänskap, rädsla, pengar, familj och identitet. Frågor som berör oss alla och som barn kan ha behov av att prata om. Zanna söker svar kan läsas på egen hand eller tillsammans med en vuxen. Den är också tänkt att kunna användas i samtalsgrupper för barn.

Berättelsen handlar om Zanna. Hennes föräldrar har skilt sig, hon och hennes mamma har flyttat och Zanna har börjat en ny skola. Det finns mycket att grubbla över - mycket som känns nytt, annorlunda och lite oroligt. Hur kommer livet att bli nu?

Varje avsnitt i boken är byggt kring ett tema och avslutas med frågor. De teman som tas upp är skilsmässa, ny skola, nya vänner, rädslor, ensamhet, släktskap, livsberättelser, pengar, hemlöshet, identitet och utanförskap. Berättelsen är skriven på ett sådant sätt att de flesta barn kan känna igen sig och hitta ingångar till samtal - både de som har allmänna funderingar om livet och de som av olika anledningar mår dåligt.

Boken har tillkommit i samarbete med Stockholms Stadsmission.

Inger Ekbom är socionom och leg. psykoterapeut. Hon har tidigare arbetat på Rädda Barnens centrum för barn och ungdomar i kris och var en av dem som låg bakom Trappan-modellen. Numera arbetar hon på Stockholms Stadsmissions barnverksamhet. 2011 tilldelas hon Allmänna Barnhusets Stora Pris för sitt engagemang för utsatta barn.

Röster från läsare
"Texten griper tag i läsaren, den är lättläst och välformulerad. Illustrationerna är fina, de upptar en sida på varje uppslag och påminner lite om Tord Nygrens bilder. Zannas miner speglar också hennes tankar på ett bra sätt. Boken inspirerar till intressanta och viktiga samtal och passar både som skönlitterär läsning och som diskussionsmaterial."
Linda Heineman, BTJ häftepos 1210551
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Zanna söker svar : en bok om stora frågor