Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2012-05-04
Förlag
Gothia
Dimensioner
210 x 150 x 5 mm
Vikt
177 g
SAB
Bs,302.23,Vp
ISBN
9789172058330
Den bloggande patienten : hur påverkas patient, anhörig och vård? (häftad)

Den bloggande patienten : hur påverkas patient, anhörig och vård?

Häftad Svenska, 2012-05-04

Slutsåld

Bör jag läsa mina patienters bloggar? Vad får jag skriva på min Facebooksida? Får patienter lägga ut filmer på YouTube från vår avdelning? För vårdpersonalen är det inte alltid självklart var gränserna går.

Sociala medier är en relativt ny företeelse i vårdens vardag - som sjukdomsbloggar där patienter skriver om sina sjukdomar och behandlingar. De får stöd och uppmuntran av både vänner och främlingar på nätet - personer med samma eller liknande diagnos, eller personer som bara läser och vill hjälpa.

Sara Natt och Dag, socionom, kurator på Stockholm sjukhem, författare och föreläsare har fördjupat sig i sjukdomsbloggarnas värld. I boken Den bloggande patienten - hur påverkas patient, anhörig och vård? har hon intervjuat ett antal bloggare och personer inom vården för att diskutera, problematisera och reflektera över etiska och moraliska frågeställningar. Dessutom har hon samlat de vanligaste frågorna från sina föreläsningar om sociala medier i vården.

Brit Stakston, mediestrateg, bidrar med ett avsnitt om sociala medier i allmänhet och i vården i synnerhet.

Sara Natt och Dag har på Gothia Förlag tidigare gett ut boken Livet som anhörig.

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Natt Och Dag

  • Livet kan inte vänta

    Sara Natt Och Dag

    Hanne 28, Sabina 34 och Ulrica 35 är tre tjejer med en sak gemensam: obotlig cancer med hot om snar död men med en nästintill obeskrivbar vilja att leva fullt ut. Livet är för kort för att slösas bort och varje dag och varje timme blir viktig. Det...

  • Sabina och draken

    Sara Natt Och Dag

    Du kanske känner Sabina genom bloggen, mittlivsabina74.bloggspot.com eller från boken Livet kan inte vänta , som följer tre unga kvinnor med obotlig cancer. Det här är Sabinas bok. Författare är Sara Natt och Dag, till vardags kurator vid Stockhol...