Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2012-10-01
Förlag
Gothia
Dimensioner
210 x 150 x 7 mm
Vikt
177 g
SAB
Vlada
ISBN
9789172058408
Stress och psykisk ohälsa hos unga med autism och Aspergers syndrom (häftad)

Stress och psykisk ohälsa hos unga med autism och Aspergers syndrom

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-10-01

Slutsåld

Unga med autism och Aspergers syndrom stöter på fler hinder i vardagen än andra, och de upplever också svårigheterna på ett annorlunda sätt. Obalans mellan krav och förmåga skapar lätt stress och gör dem mer utsatta för psykisk ohälsa. Boken Stress och psykisk ohälsa hos unga med autism och Aspergers syndrom innehåller många exempel på konkreta lösningar för att skapa bättre balans i vardagen samt strategier för att förebygga och hantera stress och oro.

Långvarig stress utan återhämtning kan leda till svår ångest, depression och annan psykisk problematik. Boken hjälper dig att känna igen tecken och avgöra om ungdomen behöver träffa läkare. Den ger även en orientering i vart man vänder sig och hur psykiatrisk behandling kan se ut.

Boken vänder sig till personal inom skolan, elevhälsan och andra verksamheter som arbetar med att stödja och vägleda ungdomar med neuropsykiatrisk problematik.

Diana Lorenz är socionom och utbildad psykolog och verksam som kurator på neurologkliniken vid Karolinska Universitetssjukhuset. Hon har tidigare gett ut Ungdomar med Aspergers syndrom - att mötas i samtal.

Boken har faktagranskats av Berit Lagerheim, barnneuropsykiatriker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stress och psykisk ohälsa hos unga med autism och Aspergers syndrom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättförståelig text även för människor som ej är vana...
  Carina Fredriksson, 7 juni 2013

  Lättförståelig text även för människor som ej är vana att läsa facklitteratur. Ämnet gör sig inte tungt att läsa eftersom författaren komprimerar det viktigaste i kortare stycken/kapitel.

 2. Boken är lättilgänglig och föfattaren varvar teori med...
  Ann, 24 maj 2013

  Boken är lättilgänglig och föfattaren varvar teori med erfarenheter från praktik vilket gör den lättförståelig och gör att man själv kan applicera förståelse för individens svårigheter och ger lite tips på hur man kan agera. Rekommenderas om man är intresserad av frågan och inte har lust att gräva ner sig i tung teoribok.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Diana Lorenz

 • Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism

  Diana Lorenz

  Boken beskriver hur stress och psykisk ohälsa upplevs hos barn och unga med autismspektrumtillstånd. Här får du många exempel på konkreta lösningar i vardagen, med särskilt fokus på skolmiljön, en miljö där många unga befinner sig en stor del av v...