Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2013-01-21
Förlag
Gothia
Dimensioner
210 x 148 x 8 mm
Vikt
226 g
SAB
Vlada
ISBN
9789172058842
Vardagsliv med Aspergers syndrom :  om att komma vidare efter diagnosen (häftad)

Vardagsliv med Aspergers syndrom : om att komma vidare efter diagnosen

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-01-21

Slutsåld

Boken Vardagsliv med Aspergers syndrom - om att komma vidare efter diagnosen riktar sig till dig som fått diagnos Aspergers syndrom eller annat autismspektrumtillstånd (AST) och som vill veta mer. I boken ges svar på många av de frågor som kan dyka upp under den första tiden med en ny diagnos. Boken beskriver både möjligheter och svårigheter på ett vardagligt och lättillgängligt sätt med värme, allvar och humor. Den passar också att läsa för anhöriga och professionella som vill få en inblick i hur livet med diagnos kan vara.

Boken beskriver diagnosen och vad den kan innebära, vad som kan bli krångligt och författarna ger tips som kan göra vardagen lite lättare.

Du kan läsa boken när det passar dig; kanske är det direkt i anslutning till att diagnosen ställs, kanske är det när du haft tid att själv fundera. Vi hoppas att boken ska ge energi och inspiration till lösningar av problem man kan möta i vardagen, och att den kan bidra till självkänsla och självkännedom.

Författare är Carolina Lindberg, pedagog som arbetar med utbildning och handledning för professionella inom AST-området, och Malin Valsö, leg. psykolog, som arbetar med neuropsykiatriska utredningar. Jill Söderlund, som skrivit några av exemplen, har egen diagnos och är informatör inom AST-området.

Carolina Lindberg och Malin Valsö har tidigare skrivit Familjevardag med autism och asperger - om att komma vidare efter diagnosen.

Carolina Lindberg har tidigare skrivit boken En alldeles särskild familj - att vara familjehem för unga med autism och asperger.

Sagt om boken
"Detta är den bästa bok jag läst om Asperger syndrom för personer med egen diagnos.
Den är "enkel" och lättläst, utan att för den skull göra avkall på vetenskapliga fakta och värdefull kunskap. Perfekt som grund för samtal. Föräldrar och personal kan ha den som samtalsstöd och vuxna med egen diagnos som studiecirkelmaterial för att få ökad självkännedom och för att lära känna och förstå andra människor - både de som har diagnos men även för att förstå de som INTE har diagnos. Det är nämligen något av det svåraste av allt här i livet..."

"Boken har t ex tips på skalor och listor man göra och fylla i för att tydliggöra sina starka sidor eller sådant man är mindre bra på, medan de kapitlen som handlar om sex eller relationer med arbetskamrater består av förklarande och förtydligande information. Boken går utmärkt att använda tillsammans med KAT-kit."

"Kort sagt: 10 poäng på en skala på 10 och bör finnas på samtliga habiliteringar, på alla LSS-boenden och skolor som arbetar med människor som har Asperger syndrom. Alla föräldrar till unga vuxna med Asperger borde ha den och för den som lever i ett förhållande där partnern har eller misstänks ha det är boken ett must have!"
Recension skriven av Malin Widerlöv och publicerad i tidningen Socialpolitik nr 2/2013.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vardagsliv med Aspergers syndrom : om att komma vidare efter diagnosen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bra bok för både den som har Aspberger och för...
    Hillevi Andersson, 1 maj 2013

    En bra bok för både den som har Aspberger och för anhöriga. Men vad gör man om personen vägrar ta till sig alla kloka ord..?

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna