Massor av pocketfynd
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
93
Utgivningsdatum
2014-01-15
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning
Dimensioner
240 x 165 x 10 mm
Vikt
244 g
SAB
Ohi
ISBN
9789172058989
Riskbruk och beroende : beroendelära för socialtjänsten (häftad)

Riskbruk och beroende : beroendelära för socialtjänsten

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-01-15
224
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Socialsekreterare, kuratorer och andra socialarbetare möter ofta människor som har svåra eller begynnande problem med alkohol och narkotika. Dessa yrkeskårer har unika möjligheter att fånga upp riskbruk och göra tidiga insatser.

Ur innehållet
Boken ger en gedigen introduktion till modern beroendelära. Den är praktiskt inriktad och varvar teoretiska avsnitt med exempel på hur bemötande, kartläggning och rådgivning kan gå till. Boken ger vägledning i hur beroendevården ser ut och beskriver några av de mest använda evidensbaserade behandlingsmetoderna. Med fallbeskrivningar och faktarutor fungerar Riskbruk och beroende som en handbok i vardagssituationer.

Om författarna
Liria Ortiz är psykolog, psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi. Hon är författare till flera böcker om motiverande samtal och har lång erfarenhet som klinisk psykolog inom beroendevård.

Peter Wirbing är beteendevetare och specialist i psykiatrisk sjukvård. Han är författare till flera böcker om KBT-baserade metoder inom beroendevård och arbetar sedan länge som behandlare inom beroendevård.

Båda utbildar och handleder i motiverande samtal, MI, och i kognitiv beteendeterapi, KBT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Riskbruk och beroende : beroendelära för socialtjänsten
  2. +
  3. Riskbruk och missbruk : alkohol - läkemedel - narkotika : uppmärksamma, motivera och behandla inom primärvård, socialtjänst och psykiatri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Riskbruk och missbruk : alkohol - läkemedel - n... av Katarina Johansson, Peter Wirbing (inbunden).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Riskbruk och beroende : beroendelära för ...