Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2012-11-20
Förlag
Gothia
Dimensioner
208 x 147 x 5 mm
Vikt
125 g
SAB
Qcabc,641.303
ISBN
9789172059047
Grön barnmat : näringslära och vegomat (häftad)

Grön barnmat : näringslära och vegomat

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2012-11-20

Slutsåld

Grön barnmat är en unik bok när det gäller vegetarisk kost för små barn. Boken vänder sig till föräldrar som vill att familjen ska äta helt eller delvis vegetariskt, något som kan förebygga ohälsa såsom övervikt och hjärt- och kärlsjukdomar. Grön mat är dessutom klimatsmart, vilket gör boken högaktuell.

Grön barnmat innehåller fakta, råd och recept om vegetarisk och vegansk kost. Den går igenom näringsämnena och ger exempel på vad man kan äta och hur mycket man bör äta för att få i sig tillräckligt näringsmässigt, samt redogör för det lilla barnets dagliga behov. Den ger praktiska råd på hur man gör maten så nyttig som möjligt, och tar även upp vegetarisk kost i samband med graviditet och amning.

Boken inriktar sig framför allt på vegetarisk mat för barnet 0-5 år och recepten är utformade så att en måltid kan lagas till hela familjen med en portion anpassad till barnet.

Elisabeth Kylberg är nutritionist, bitr. professor och amningsforskare vid Högskolan i Skövde. Elisabeth är dessutom Hjälpmamma i Amningshjälpen, certifierad av International Board of Lactation Consultant Examiners.

Åsa Strindlund är nutritionist och trebarnsmamma. Åsa undervisar i näringslära på bland annat Karolinska Institutet samt föreläser och håller kurser och workshops om vegetarisk kost.

Det här är en uppdatering av tidigare utgåva.

Röster från läsare
"Receptdelen är innehållsrik och inspirerande. Recepten känns barnanpassade, moderna och är lätta att förstå. Boken har endast 64 sidor, men är trots detta mycket välfylld och matnyttig för alla som är intresserade av kost, näringslära och vegetarisk kost."
Carola Lindström, BTJ häftepos 13106215
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Grön barnmat : näringslära och vegomat. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Informativ och lättförståelig. Denna bok borde alla...
    Marre, 15 augusti 2013

    Informativ och lättförståelig. Denna bok borde alla barnmorskor på MVC och BVC-sköterskor känna till för att kunna tipsa blivande vegoföräldrar om.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Grön barnmat : näringslära och vegomat