Familjehemsboken : frågor, fakta och personliga berättelser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2013-05-15
Upplaga
2
Förlag
Gothia Fortbildning
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Ohfb,362.7
ISBN
9789172059146

Familjehemsboken : frågor, fakta och personliga berättelser

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2013-05-15

Slutsåld

Familjehemsboken riktar sig till den som är eller funderar på att bli familjehem, samt till alla som möter placerade barn i sitt arbete.

Boken innehåller intervjuer med familjehem och placerade barn som berättar ärligt och öppenhjärtigt om sina erfarenheter, både positiva och negativa. Deras berättelser ger både inspiration och konkreta råd om hur man får vardagen som familjehem att fungera.

De personliga berättelserna varvas med fakta: ett kapitel om anknytning, skrivet av Kjerstin Almqvist, adj. professor i psykologi, och ett annat om socialtjänstens arbete med familjehem, skrivet av socialsekreteraren Ulrica Larsson. Sist i boken finns de vanligaste frågorna samlade och besvarade av Hjördis Flodström Enquist, socionom och lärare.

Lisbeth Pipping är föreläsare och debattör i ämnen som rör utsatta barn. 2009 tilldelades hon Allmänna Barnhusets Stora Pris för sitt engagemang. Hon har tidigare kommit ut med den självbiografiska romanen Kärlek och stålull (2004) och antimobbningsboken Jag mobbar inte (2010).

Familjehemsboken kan med fördel användas i utbildningssammanhang.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »