Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2015-05-07
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Entreprenöriellt lärande
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
301 g
SAB
Eabq
ISBN
9789172059740
Entreprenöriellt lärande : konkreta exempel i alla ämnen (häftad)

Entreprenöriellt lärande : konkreta exempel i alla ämnen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-05-07

Slutsåld

Boken Entreprenöriellt lärande breddar din bild av entreprenörskap med fokus på hur det kan användas i skolan. Du får information om varför du ska arbeta med entreprenörskap och framförallt konkreta exempel på hur du kan göra. En stor del av boken ägnas åt exempel i alla gymnasiegemensamma ämnen.

Författaren Fredrik Bernelf beskriver entreprenöriellt lärande, och hur du som lärare kan leda och inspirera elever i detta. Entreprenöriellt lärande har tydliga kopplingar till GY11 och skolans ämnesplaner, men många av de konkreta uppgifterna går även utmärkt att använda i grundskolan. Boken är skriven för dig som är lärare eller skolledare och som vill arbeta mer entreprenöriellt.

Om författaren
Fredrik Bernelf är lärare i ekonomi och juridik på gymnasiet i Karlskrona kommun. Han har länge arbetat med entreprenörskap i skolan. 2014 fick han utmärkelsen Årets UF-insats för sitt arbete med att engagera alla elevgrupper i att driva företag genom organisationen Ung Företagsamhet.

Sagt om boken
"Entreprenöriellt lärande är en mycket, enligt mig, lättläst och användbar bok för planeringen av undervisning. [...] Bernelf ger mig som lärare konkreta tips på hur man kan göra sin undervisning mer fokuserad på elevernas framtid. [...] Trots att den här boken riktar sig till gymnasiet så känner jag som lärare för åk 4-6 att jag får många matnyttiga tips för min planering till att få in det entreprenörskap i min undervisning."
Läraren Madelene Sjöholm, Bokus 12 juli 2015
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Entreprenöriellt lärande : konkreta exempel i alla ämnen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Verktyg till entreprenöriellt lärande
  Madelene Sjöholm, 12 juli 2015

  Entreprenöriellt lärande är en mycket, enligt mig, lättläst och användbar bok för planeringen av undervisning.

  Fredrik Bernelf ger mig, som läsare och lärare, inspiration och en grundfakta om varför entrprenöriellt lärande är basen för undervisning.

  Hur ofta har man inte själv tänkt när man själv gick i skolan samt fått frågan från elever:
  "Varför ska vi kunna detta?". Bernelf ger mig som lärare konkreta tips på hur man kan göra sin undervisning mer fokuserad på eleve... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Entreprenöriellt lärande : konkreta exemp...