Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2015-10-13
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
460 g
SAB
Ea
ISBN
9789172059801

Lärandematriser

Att få eleven att förstå

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad, Svenska, 2015-10-13
265 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Lärandematriser beskriver målen ur elevers perspektiv, så begripligt att de själva kan bedöma sitt eget och kamraters lärande.  Boken Lärandematriser - Att få eleven att förstå visar steg för steg hur du skapar lärandematriser med andra lärare och ger mängder av undervisningsexempel. Du lär dig förtydliga progressionsnivåer i iakttagbara handlingar som ger eleven verklig kontroll över sitt lärande.

Lärandematriser kopplar ihop mål, undervisning och bedömning i ett enda dokument och fungerar lika bra för alla skolstadier och ämnen; ett kraftfullt verktyg i klassrummet för effektivare respons och lärande. Bedömningen blir mer likvärdig och förenklas då lärandematriser utgår från kunskapskrav och lätt kan överföras till summativa omdömen.

Boken riktar sig till alla blivande eller verksamma lärare i grundskola och gymnasium, till skolledare och inte minst till lärarutbildare och lärarfortbildare.

Om författaren
Författaren Johan Alm är lärare och föreläsare. Han har skrivit bedömningsstöd för Lgr 11 och en masteruppsats om formativ bedömning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lärandematriser
 2. +
 3. Kunskapsöversikter : kunskapskrav på ett nytt och översiktligt sätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kunskapsöversikter : kunskapskrav på ett nytt o... av Johan Alm (spiral).

Köp båda 2 för 1103 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lärandematriser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Omvälvande

  Mycket intressant och efter ett tag inser jag hur omvälvande den är. I synen på kunskap och vad verkligt lärande är, i hur vi som enskilda lärare kan förändra hela upplägget om vi gör ett arbete tillsammans: Hur vi gör att eleverna förstår hur de kan nå väldigt långt.

 2. Ett måste för lärare
  Per Åke Ingmar Andersson, 9 november 2016

  Flera tips få hur du kan eleverna att första kunskapskraven, exempel på matriser där det tydligt framgår vad som skiljer olika krav

 3. Lärare, ska du läsa en bok i sommar - läs den här!
  Lisa, 16 juni 2016

  Jag kan inte nog höja den här boken till skyarna!

  Visst har jag jobbat med matriser förut, i flera år faktiskt men inte på det här sättet. Vill du komma åt hur du ska lära eleverna lära, att det blir det viktiga? Då har du hittat rätt, den här boken handlar om att få eleverna att förstå processen och den är så mycket mer än matriser. Jag kan inte vänta på att få börja pröva att arbeta så här i praktiken. Läs, läs och gör!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Johan Alm

Bloggat om Lärandematriser