Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2014-11-25
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning
Dimensioner
210 x 150 x 80 mm
Vikt
302 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789172059849
Motiverande samtal i arbete med våld i nära relationer (häftad)

Motiverande samtal i arbete med våld i nära relationer

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-11-25
269
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Ska jag stanna eller gå?

Det har länge saknats en bok som beskriver hur man kan framkalla motivation till förändring vid våld i nära relationer. Motiverande samtal är en metod som lämpar sig särskilt väl i sådana situationer, inte minst för att den utsatta ofta känner så stark ambivalens inför att lämna eller stanna kvar i relationen.

I den praktiska handboken Motiverande samtal i arbete med våld i nära relationer får läsaren bra och konkreta samtalsverktyg för att fråga om våld, motivera till förändring samt hantera motstånd. Korta teoretiska introduktioner varvas med konkreta exempel i form av dialoger som visar hur samtal om våld i nära relationer kan gå till.

Boken vänder sig till alla som professionellt vill arbeta med motivation till förändring i möten med män eller kvinnor som är utsatta för våld, i såväl hetero- som samkönade relationer.

Om författarna
Liria Ortiz är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och handledare, utbildningskonsult, föreläsare och MI-utbildare. Dan Rosenqvist, som skrivit kapitlet om att möta våldsutövaren, arbetar på en samtalsmottagning för våldsutövare i nära relationer i Jönköping och är psykolog och KBT-terapeut.

Författarna är medlemmar i nätverket MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Motiverande samtal i arbete med våld i nä...