Djurhållning och betesdrift :  djur, människor och landskap i västra Östergötland under yngre bronsålder och äldre järnålder (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2006-01-01
Förlag
Uppsala universitet. Institutionen för arkeologi och antik
Dimensioner
310 x 235 x 25 mm
Vikt
1700 g
SAB
Jcbg.17
ISBN
9789172094147
Djurhållning och betesdrift :  djur, människor och landskap i västra Östergötland under yngre bronsålder och äldre järnålder (inbunden)

Djurhållning och betesdrift : djur, människor och landskap i västra Östergötland under yngre bronsålder och äldre järnålder

Inbunden Svenska, 2006-01-01
249
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Syftet med detta arbete är att analysera och beskriva djurhållningen under yngre bronsålder och äldre järnålder med utgångspunkt i ett mångfacetterat arkeologiskt material.
Östergötland och särskilt trakten kring Västerstad i landskapets västra del står i fokus. Den inriktning människorna har haft på boskapsskötseln och jordbruket i stort har inverkat på en hel rad andra aspekter av vardagslivet under den aktuella perioden utan att för den skull vara determinerande.

Några frågor som diskuteras är husdjursstockens artsammansättning, vinterstallning, utegångsdrift, betesdriftens organisation och beteslandskapets utformning. Djurhållningens roll i det förhistoriska samhället belyses även i ett vidare perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Djurhållning och betesdrift :  djur, människor och landskap i västra Östergötland under yngre bronsålder och äldre järnålder
  2. +
  3. Miljöhistorier : personliga, lokala, globala berättelser om dåtid, nutid och framtid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Miljöhistorier : personliga, lokala, globala be... av Anneli Ekblom, Michel Notelid (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »