Motståndets möjligheter : filosofiska repliker till Eberhard Herrmann (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2011-03-02
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Dimensioner
233 x 156 x 26 mm
Vikt
560 g
SAB
210,C:d
ISBN
9789172170919
Motståndets möjligheter : filosofiska repliker till Eberhard Herrmann (häftad)

Motståndets möjligheter : filosofiska repliker till Eberhard Herrmann

Häftad Svenska, 2011-03-02
219
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Det här är en bok som både är en hyllning till en av Sveriges banbrytande religionsfilosofer, Eberhard Herrmann, och ett exempel på nutida filosofisk forskning om fenomenet reli- gion. Det är 14 olika forskare som skriver med utgångspunkt i Herrmanns egen forskning. De har fått fria händer att kritisera Herrmanns tankar, vidareutveckla någon tankegång hos ho- nom, kort sagt att filosofera på sitt eget sätt om något som de finner spännande i hans författarskap. Det är i den andan som Eberhard Herrmann vill att religionsfilosofi ska bedrivas och det är genom att visa prov på förmågan att filosofera på detta självständiga sätt som författarna vill framföra sitt tack till ho- nom för den gedigna akademiska gärning som han står för.
De medverkande författarna skriver bland annat om konsten att vara realist, filosofi med ett mänskligt ansikte, om tiden som en terräng, om livsfrihet och om det filosofiskt viktiga i mötet och i lyssnandet. De frågar sig vad »verkligheten som bjuder motstånd« är för något, försöker reda ut skillnaden mellan teologi och religionsfilosofi och undrar vad som är felet med metafysik. De försöker bena ut vad påståenden i religiösa res- pektive vetenskapliga sammanhang innebär. De filosoferar om tron och den yttre världen samt belyser förståelsens betydelse för filosofin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motståndets möjligheter : filosofiska repliker till Eberhard Herrmann
  2. +
  3. Det ockulta sekelskiftet : esoteriska strömningar i Hilma af Klints tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det ockulta sekelskiftet : esoteriska strömning... av Per Faxneld (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lena Edlund