Rysk kultur i tusen år (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2022-02-24
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Åkerlund, Magnus (form)
Dimensioner
228 x 167 x 30 mm
Vikt
680 g
SAB
Kma
ISBN
9789172171305
Rysk kultur i tusen år (inbunden)

Rysk kultur i tusen år

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-02-24
283
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Per-Arne Bodins bok Rysk kultur i tusen år ges innehållsrika och fängslande berättelser om den mäktiga ryska kulturen. I tjugo kapitel behandlas konst, film, teater, litteratur, opera och balett. Här berättas om storfurst Vladimir i Moskva, om Andrej Rubljov och om Boris Gudonov. Det handlar om städerna Moskva och Petersburg, de berömda balerna liksom Peter den store och Pjotr Kropotkin. Fängelserna på Solovki ger skakande vittnesbörd om en mörk del av historien. Läsaren möter också Kazimir Malevitj och hans berömda kvadrat bland mycket annat. Ett viktigt genomgående tema är den kristna traditionens och den ortodoxa kyrkans betydelse för den ryska kulturen. Boken speglar den ryska historiens kronologi men kapitlen följer, så långt det är möjligt, varje tema genom seklen fram till rysk nutid. Den erbjuder estetiska upplevelser och nya oväntade insikter. Det omskakande finns vid sidan av det underhållande, det andliga vid sidan av det världsliga, med betoning på frågor viktiga för att förstå Ryssland av i dag. Boken kan sträckläsas men också läsas kapitelvis, med fördel tillsammans med författarens Rysk litteratur i tusen år som gavs ut 2021.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rysk kultur i tusen år
  2. +
  3. Från Bysans till Putin : historier om Ryssland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från Bysans till Putin : historier om Ryssland av Per-Arne Bodin (häftad).

Köp båda 2 för 537 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rysk kultur i tusen år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok dessa dagar
    Lasse Wåhlin, 18 april 2022

    Ger nya insikter gång på gång. Författaren rör sig obehindrat genom tid och rum, men sammanhanget är hela tiden glasklart. Riktigt spännande!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per-Arne Bodin