Väggen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2003-08-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
En bok för alla
Översättare
Per Erik Wahlund
Originalspråk
Tyska
Originaltitel
Die Wand
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
124 g
SAB
Hcef.01
ISBN
9789172212961

Väggen

roman

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2003-08-01

Slutsåld

En kvinna reser med ett par vänner till en stuga i bergen och blir ensam kvar sedan de gått för att besöka en närbelägen by. Hon upptäcker att hon blivit avskuren från resten av världen av en genomskinlig men ogenomtränglig vägg. Hon måste likt en Robinson klara sig ensam utan en aning om vad som hänt eller hur länge hennes belägenhet ska vara. Ett gastkramande drama om en möjlig framtida katastrof. Översättning Per Erik Wahlund.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Väggen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väggen av Haushofer
  KennethH, 13 mars 2012

  Hemskt ledsen med denna recension, som inte är en recension. Har nu i två veckor sökt boken, på svenska, via nätet. Det jag finner är att boken används som student litteratur samt att man skall göra en film baserad på boken.
  Tänkte jag skulle få överraska min fru med boken, men ack nej , slutsåld överallt, ej ngn ny utgåva enligt svar från bokförlagen.
  Hjälp mig vad gör jag, tillsammans med de andra som också söker efter boken.
  Kanske jag skall överraska frun med en resa till Mar... Läs hela recensionen

 2. En bok som väcker tankar
  Kim Ekerstad, 29 oktober 2008

  En mycket speciell bok. Handlingen är enkel och effektivt berättad. Det är framförallt det som ligger mellan raderna som skapar resonans i mina tankar både under och efter läsningen. I denna ganska korta roman tar Haushofer upp en rad stora livsfrågor, frågor som exempelvis berör människans belägenhet, vad ensamhet är, frigörelse, smärta och innebörden av lycka. Hennes behandling av motstridiga känslor är fantastisk.

 3. Läs den!
  karin, 18 juli 2004

  Spännande-Kuslig-Välskriven-Skrämmande-Sorglig... Adjektiven flödar när jag ska beskriva berättelsen om kvinnan som blir ensam (?) kvar i en stuga i skogen bakom en ogenomtränglig (?) glasvägg. Alla andra är döda. En berättelse som gjorde ett starkt intryck på mig när jag läste den. Den etsar sig fast och rör något i det undermedvetna.
  Läs den!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Marlen Haushofer