Tiden det tar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2004-10-01
Upplaga
1
Förlag
En bok för alla
Översättare
Lotta Eklund
Originaltitel
Tiden det tar
Dimensioner
179 x 111 x 18 mm
Vikt
160 g
SAB
Hce
ISBN
9789172213586
Tiden det tar (pocket)

Tiden det tar

Pocket, Svenska, 2004-10-01

Slutsåld

Signe är 30 år och har precis flyttat till landet med man och barn. Julen närmar sig, och de tre har planerat att fira den för sig själva. Men så kommer Signes föräldrar på besök.
Med ett säkert språk avslöjar Ørstavik en extrem familjekonflikt och frågar sig vems liv vi egentligen väljer att leva.

Övers. Lotta Eklund.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hanne Ørstavik

Recensioner i media

Det närmar sig jul och hemma hos det unga paret Signe och Einar pågår förberedelserna. För första gången ska de fira jul hemma hos sig själva med sin lilla dotter. Mitt i pepparkaksbaket meddelar dock Signes föräldrar att de ska komma och hälsa på, ett besked som får Signe att bli märkligt upprörd. När föräldrarna dagen därpå anländer är stämningen mycket spänd och det dröjer inte länge innan man förstår att Signe har goda skäl att vilja fira jul ensam. Tillsammans med Signe får läsaren återvända bakåt i historien till tiden då Signe var ung och familjen bodde långt uppe i Nordnorge. Där framträder bilden av en grupp människor som lever under hård psykisk press men samtidigt strävar för att upprätthålla en klanderfri fasad utåt. Familjen är på väg att rämna men det får inte visas för andra.

Tiden det tar är en oerhört tät historia som lyhört skildrar ett komplicerat psykologiskt spel ur ett barns synvinkel. Den berättar trovärdigt om en obarmhärtig verklighet där tillvaron är osäker och stundtals närmast klaustrofobisk. Örstavik skriver med ett glasklart språk en berättelse om rädsla, skuld, beroende och frigörelse, och om att ha mod nog att välja sin egen väg, oavsett konsekvenserna.