Huset vid moskén (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2010-08-30
Upplaga
1
Förlag
En bok för alla
Översättare
Ingrid Wikén Bonde
Originaltitel
Het huis van de moskee
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789172216020
Huset vid moskén (pocket)

Huset vid moskén

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2010-08-30

Slutsåld

»Det var en gång ett hus, ett gammalt hus, som hette huset vid moskén«. Så inleds Kader Abdolahs familjeepos som utspelar sig under flera viktiga skeden i Irans dramatiska historia. I mittpunken står just huset vid moskén, där tre kusiners familjer bor: köpmannen Agha Jan, imamen Alsaberi och böneutroparen Agha Shoja. Familjen har under åttahundra år, generation efter generation, styrt det mesta i staden Senejan. Men när shahen störtas och den islamiska revolutionen startar i slutet av 1970-talet förändras allt.

Kader Abdolah är en iransk författare som också skriver på nederländska. Abdolah bor i Nederländerna. Han studerade fysik i Teheran. Han tillhörde den underjordiska vänsteroppositionen både under Shahens regim och ayatollornas regim. 1986 flydde han från Iran och kom till Nederländerna som politisk flykting.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Huset vid moskén. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. en ganska bra bok för de icke iranier
    parviz jamali, 23 april 2015

    Boken för mig som har upplevd en hel del av det hemska islamiska regeringen som plundrade hela roten av den moderna utvecklingen och krossade all spår av sekularism och "individualism" var bra och nästan väl beskriven från en romans författares vinkels syn.

  2. Boken ger en bra inblick i hur Iran förändrades till...

    Boken ger en bra inblick i hur Iran förändrades till det negativa i och med islams införande i landet. Människor som plågades och blev helt maktlösa då deras tidigare liv inte blev tillåtet att leva längre. Mycket bra skildring!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Huset vid moskén