Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2011-11-01
Upplaga
1
Förlag
En bok för alla
Dimensioner
110 x 180 x 10 mm
Vikt
123 g
SAB
Hc
ISBN
9789172216280
Duck City (pocket)

Duck City

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2011-11-01
49
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Duck City är belägrat, och fienden stavas fetma. Regeringen har dragit igång Operation Ahab för att bekämpa den vita valen med hjälp av kontroll och stränga bantningskliniker. Men suget efter fett, socker och salt är lönsamt, och magnaten John von Anderson friterar glatt vidare i skydd av dunkla regelverk och högt uppsatta vänner.

Lena Andersson, född 18 april 1970 i Kungsholms församling, Stockholm, är en svensk författare och journalist. Hon är bland annat verksam som litteraturkritiker i Svenska Dagbladet och krönikör i Dagens Nyheter och i tidskriften Fokus. Fick stor uppmärksamhet med böckerna " Egenmäktigt förfarande" och "Utan personligt ansvar".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Duck City
 2. +
 3. Var det bra så?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Var det bra så? av Lena Andersson (pocket).

Köp båda 2 för 104 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Duck City. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Budskapet går inte fram.
  Grebo, 12 juni 2018

  Jag är en stor beundrare av Lena Andersson. Men hennes allegorisks skildring av samhällets dubbla hållning och ibland hycklande inställning till fermaepidemin övertygar inte.

 2. Tråkig
  Anni, 27 juli 2017

  Innehållet i denna bok skulle lätt rymmas på ett fåtal sidor, därför känns det segt att ta sig igenom hela boken. Att den är samhällskritisk framgår med all tydlighet och även om ämnet är aktuellt och angeläget så förmår författarinnan inte beröra med sin text. Hon når inte fram till mig som läsare. Den största behållningen jag har av boken är allusionerna till figurerna i Kalle Anka, men även här ställer jag mig frågande till tolkningen av vissa karaktärer. Språkligt känner jag inte alls ige... Läs hela recensionen

 3. Viktig läsning
  Måna Lundblad, 20 april 2016

  Det hade varit mycket bra om denna bok uppmärksammast när den kom ut. Kanske fler hade lärt sig något om hur det fungerar med industrin och dess högsta önskan att sälja utan tanke på att det som säljs skall vara nyttigt för oss konsumenter. Pengar styr allt för mycket vilket också leder till att även läkemedelsindustrin får en mycket stor del av kakan. Mycket bra bok. Läs den!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Duck City