Coraline (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2012-11-07
Upplaga
1
Förlag
En bok för alla
Översättare
Kristoffer Leandoer
Originaltitel
Coraline
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
80 g
SAB
uHce
ISBN
9789172216556
Coraline (pocket)

Coraline

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2012-11-07
49
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Coraline är en modern klassiker inom fantasy. Den har ibland jämförts med Alice i underlandet. Den lilla flickan Coraline och hennes föräldrar flyttar in i ett konstigt hus. Där bor fröken Spink och fröken Kraft, en gammal man som tränar en mus-cirkus ingen får se. Och så finns en dörr som kanske inte leder någonstans. Men när Coraline tittar efter hamnar hon i en spegelvärld. Där träffar hon en kvinna som presenterar sig som hennes "andra mamma". Hon vill att Coraline ska stanna för evigt.

Neil Gaimans ungdomsbok förtrollar och skrämmer läsare i alla åldrar. Den har belönats med flera priser och dessutom rönt stora framgångar som animerad film.

Neil Gaiman, född 1960 i Storbritannien men nu bosatt i USA, är en av världens främsta fantasyförfattare. Av Neil Gaiman finns även "Odd och frostjättarna" och "Kyrkogårdsboken" i En bok för allas utgivning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Coraline. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mysig fantasy!
  Ellinor, 14 april 2016

  En av mina nya favoritförfattare. Påminner en hel del om Narnia/ Alice i underlandet men med en speciell twist. Tror att både barn (kanske lite äldre) o vuxna uppskattar den.

 2. Spännande
  Therése , 1 juli 2015

  Den här boken var mycket spännande och en annan sorts fantasy. Har läst den för mellanstadieelever och de var helt fascinerade!

 3. Mysiga och gulliga Coraline! Inte första gången jag...
  Vanessa , 10 maj 2013

  Mysiga och gulliga Coraline! Inte första gången jag läser den. Detta är en barnbok för vuxna. Man kastas in i en fantasivärld med spänning och skräck. Första gången jag läste den hade jag mardrömmar om knappar!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Coraline